Ypatingą skonį jiems suteikia graikiškų riešutų marškinėliuose. Pagaminau ir, patikėkite, jie akimirksniu dingo nuo stalo.
Reikės:
1 dėžutės šprotų, 3 kiaušinių (kietai virtų), 100 gr.fermentinio tarkuoto sūrio, 1 - 1.5 v.š.majonezo, česnako granulių, žalumos (krapų, petražolių, dž.špinatų), 150 gr. graikiškų riešutų, papuošimui: alyvuogių.
Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 25 kamuoliukai. Šprotus sutryniau šakute ir sumaišiau su tarkuotais burokine trintuve kiaušiniais ir sūriu. Gautą masę pagardinau dž.špinatais, majonezu, česnako granulėmis, išmaišiau ir pastačiau pusvalandžiui į šaldytuvą ( iš pravėsusios masės man geriau formuoti kamuoliukus ).
Kol vėso masė, sutryniau graikiškus riešutus. Iš masės dariau graikiško riešuto dydžio kamuoliukus ir juos apvoliojau riešutų trupiniuose.
Kamuoliukus papuošiau alyvuoge ir pastačiau į šaldytuvą. Paprasta. Skanu. Originalu.
Šaltinis: Gamink su Audrone