Galėčiau juos ruošti pusryčiams, pietums ir vakarienei!
Visada pakelia nuotaiką visiems, nes net ir niūrią rudens dieną, papuošti cukraus pudros sniegeliu, keliomis uogomis patiekalas atrodo iš ties gundančiai.
Dalinuosi receptu, bet noriu pabrėžti, kad šie varškėčiai išlaikytų formą, būtų purūs, reikia naudoti tinkamą ypač kokybišką varškę, man visada pavyksta su Dvaro 9% pusriebe.
Kepti varškėčiai
400 gr. Pusriebės DVARO varškės 9%
1 Kiaušinis
3 v.š. Cukraus
Žiupsnelis druskos
50 gr. DVARO sviesto 82%
2 v.š. Bulvių krakmolo
3 v.š. Manų kruopų
3 v. š. aliejaus
Gaminimas:
DVARO varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, druska, krakmolu ir manų kruopomis.
Užminkykite tešlą ir leiskite jai pailsėti 20 min.
Suformuokite rolą, supjaustykite 3 cm. riekelėmis, suapvalinkite, ir suformuokite varškėtukus.
Apkepkite keptuvėje ant aliejaus po 1 min. iš abiejų pusių.
Apkeptus varškėčius sudėkite į kepimo formą, ant jų uždėkite po nedidelį kubelį sviesto.
Įkaitinkite orkaitę 180C ir kepkite varškėčius 8 min.
Skanaus.
Šaltinis Facebook – Skanus gyvenimas