„Norintiems lieknėti yra siūlomas tam tikras kaloringumas. Tai 1200 kalorijų, 1600 kalorijų. Labiau sportuojantiems arba tiems, kurie nenori mesti svorio, bet nori priprasti geriau maitintis, mes siūlom 2000 kalorijų paketą“, - pasakoja įmonės įkūrėja Živilė Jokimčiūtė.
Gaminti subalansuotą maistą įmonės įkūrėja nusprendė prieš keletą metų pati sumaniusi numesti svorio. Tačiau buvo nelengva – įtemptas gyvenimo tempas, nuolatinis lėkimas, o grįžus po darbų jau nelabai lieka jėgų gaminti.
Pusryčiams čia dažnos košės, tačiau ne greito paruošimo, o iš natūralių grūdų, nesaldintos. Daug šviežių daržovių - ne mažiau kaip 500 gramų per dieną. Kartą per savaitę žuvis. Kad žmogus pajustų rezultatą, rekomenduojama valgyti pagal programą bent penkias dienas, tačiau geriausia bent dvidešimt vieną, nes per tiek, kaip teigia specialistai, gali susiformuoti įprotis.
Tačiau Visuomenės sveikatos instituto vadovas profesorius Rimantas Stukas sako, kad svarbu ne tik numesti svorio – kur kas sudėtingiau jį ir išlaikyti.
„Jeigu žmogus nori sureguliuoti savo kūno svorį, savo kūno masę, pirmiausia jisai turi keisti savo mitybos įpročius, faktiškai žmogus turi keisti savo gyvenseną. Ir pakeitęs mitybos įpročius juos turi pakeisti ne savaitei, ne dviem, ne trim, bet juos turi pakeisti visam gyvenimui“, - tvirtina VU Visuomenės sveikatos instituto direktorius profesorius Rimantas Stukas.
Pasak profesoriaus, norintis numesti svorio turi žinoti, kokius produktus rinktis ir ką gali iš jų pasigaminti sau tinkamo. Ne tik todėl, kad įmonė ruošia ir atveža maistą tik darbo dienomis, o savaitgaliais tenka gamintis patiems.
Plačiau apie tai – TV3 reportaže.