Visiems teko su tuo susidurti: į puodą įdedame daržoves arba makaronus, įpilame vandens, pabarstome druska, dedame ant ugnies, uždengiame dangčiu ir, kol viskas verda, imamės kitu darbų. Bet dažnai vanduo užverda greičiau, nei tikimės, ir viskas išsilieja pro kraštus.
Tai – dar vienas galvos skausmas ir rūpestis, net nespėjus atsisėsti prie vakarienės stalo. Tačiau yra itin paprastas būdas to išvengti, rašo mirror.co.uk.
Virtuvės patarimu „TikTok“ pasidalijo maisto mylėtoja Sarah Aulbrook, o žmonės jau nekantrauja išbandyti šią gudrybę, nes tam tereikia dviejų daiktų, kuriuos dauguma jau turi savo virtuvėje.
Vaizdo įraše ji pademonstravo šį „atradimą“ ir paaiškino: „Atsitiktinis patarimas, kurį man pasakė ir kuris išgelbėjo mane daugybę kartų.
@sarahaulbrook Kitchen hack. Did you know this one? #cookinghack #pasta #cooking #cookinghacks ♬ original sound - Sarah Aulbrook
Ištepti alyvuogių aliejumi
Paimkite alyvuogių aliejaus, pamirkykite jame šepetėlį ir tiesiog aptepkite puodo viršų iš vidinės pusės, kai verdate makaronus ar kažką kito, ir vanduo nepakils aukščiau linijos, kur užteptas alyvuogių aliejus. Nėra už ką.“
Kai kuriuos šis paprastas patarimas pribloškė, o kiti pasiūlė išbandyti kitokias gudrybes. Vienas žmogus rašė: „Genialu, šiandien išbandysiu“, o kitas teigė: „Ši gudrybė nuostabi“. Trečias asmuo pridūrė: „Šiuo metu gaminu makaronus. Tai veikia!“.
„Į bet kurį verdantį puodą įdėkite šiek tiek sviesto, tai taip pat veikia“, – pasiūlė kitas žmogus. Dar kitas vartotojas sakė, kad visąlaik naudoja nuo senų senovės žinomą gudrybę: „Tiesiog skersai ant puodo viršaus uždėkite medinį šaukštą. Vanduo neišbėgs per kraštus.“