Kiaušiniai yra puikus baltymų šaltinis, plačiai vartojamas visame pasaulyje, tačiau daugeliui vis dar nepavyksta rasti būdo, kaip tobulai išvirti kiaušinius, kad šie neskiltų ir lengvai luptųsi.
Padės paprastos gudrybės
Kai kuriems nepavyksta pasiekti tobulos trynio tekstūros, o dar dažniau nutinka tai, ko mažiausiai norisi – kiaušinis suskyla, rašo indianexpress.com.
Norint išvengti tokių nesklandumų, galite pasinaudoti paprasta gudrybe, kuri užtikrins, kad kiekvieną kartą verdant kiaušinius jie bus tobuli.
Tobulas kietai virtas kiaušinis neturi žalsvos spalvos aplink trynį, o vidinė trynio dalis yra švelni, kreminė.
Kabita Singh iš „Kabitas Kitchen“ siūlo verdant kiaušinius į vandenį įpilti šaukštelį aliejaus ir kiaušinius virti ne ilgiau kaip 10 minučių. Tai padeda išvengti įtrūkimų, kiaušiniai nesuskyla.
Kitas populiarus būdas – į vandenį, kuriame verda kiaušiniai, įberti druskos. Tai taip pat padeda išvengti lukšto skilimo.
Jei nepavyksta gražiai nulupti virtų kiaušinių, K. Singh taip pat turi keletą patarimų. Pasak moters, puikiai veikia būdas, kuomet išvirusio kiaušinio lukštas iškart švelniai sudaužomas ir kiaušinis paliekamas atvėsti.
Kitas būdas – švelniai sudaužius lukštą jį sutraiškyti trinant tarp delnų. Taip kiaušinį nulupsite tobulai ir greitai.