Šįkart žurnalistas gamino kartu su virtuvės šefu Linu Samėnu. Jie kepė itališką Tortano duoną, be kurios neįsivaizduojamas nė vienas Italijos Neapolio regione gyvenančios šeimos stalas. Tai įdarytas žiedo formos kepinys su įdaru.
Traukite rašiklius, popierių ir ruoškitės Velykoms kartu su L. Samėnu ir televizijos laida „Velykų skanėstai“.
Jums reikės 300 ml šilto vandens, 15 g mielių, žiupsnelio druskos, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukšto medaus, 175 g speltos kvietinių miltų, 275 g šviesių kvietinių miltų.
Iš šių produktų išminkytą tešlą 20 min. palaikykite šiltoje vietoje, kad paliktų. Tuomet iš tešlos padarykite blyną, o ant viršaus užberkite graikinių riešutų ir 100 g ožkų pieno sūrio bei rozmarino lapelių.
Tešlą suvyniokite, iš jos suformuokite žiedą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 250 laipsnių, netrukus karštį sumažinkite iki 200 laipsnių.
Pasigaminkite duoną patys šiandien, 19 val. 45 min. stebėdami laidą „Velykų skanėstai“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.