• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Jeigu jau aš iškepsiu duoną, vadinasi, tai gali padaryti kiekvienas“, – šypsosi pokalbių laidos „Lietuva tiesiogiai“ vedėjas Edmundas Jakilaitis. Paprastai savo namų virtuvėje jis sukinėjasi retai, dažniausiai valgį ruošia žmona.

 „Jeigu jau aš iškepsiu duoną, vadinasi, tai gali padaryti kiekvienas“, – šypsosi pokalbių laidos „Lietuva tiesiogiai“ vedėjas Edmundas Jakilaitis. Paprastai savo namų virtuvėje jis sukinėjasi retai, dažniausiai valgį ruošia žmona.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šįkart žurnalistas gamino kartu su virtuvės šefu Linu Samėnu. Jie kepė itališką Tortano duoną, be kurios neįsivaizduojamas nė vienas Italijos Neapolio regione gyvenančios šeimos stalas. Tai įdarytas žiedo formos kepinys su įdaru.

REKLAMA

Traukite rašiklius, popierių ir ruoškitės Velykoms kartu su L. Samėnu ir televizijos laida „Velykų skanėstai“.

Jums reikės 300 ml šilto vandens, 15 g mielių, žiupsnelio druskos, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, šaukšto medaus, 175 g speltos kvietinių miltų, 275 g šviesių kvietinių miltų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš šių produktų išminkytą tešlą 20 min. palaikykite šiltoje vietoje, kad paliktų. Tuomet iš tešlos padarykite blyną, o ant viršaus užberkite graikinių riešutų ir 100 g ožkų pieno sūrio bei rozmarino lapelių.

Tešlą suvyniokite, iš jos suformuokite žiedą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 250 laipsnių, netrukus karštį sumažinkite iki 200 laipsnių.

Pasigaminkite duoną patys šiandien, 19 val. 45 min. stebėdami laidą „Velykų skanėstai“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų