• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažas gaivus desertukas iš varškės, tinkantis bet kokiai progai.



Jums reikės:


  • 12  š. abrikosų uogienės

  • 0,5 š. citrinos sulčių

  • 70 gr. cukraus

  • 6   š. dar abrikosų uogienės

  • 1 vnt. kiaušininio

  • paprasto vienasluoksnio vafliuko

  • 2 vnt. šviežių mėtų šakelių (nebūtina)

  • 225 gr. tepamos varškės (pvz "President")

  • 0.5 š.vanilės ekstrakto (arba migdolų, jei jums labiau patinka)


 

Paruošimas:


  1. iš vaflių su stiklinėle ar pan.  išspauskite 12 skrituliukų  tokio dydžio, kokio diametro  turite popierines keksiukų formeles.

  2. Į keksiukų kepimo formą sudėkite jų popierines formeles, tada į jas sudėkite po vieną vafliuko skritulėlį. ant jo uždėkite po šaukštelį abrikosų džemo ir uždenkite vėl po vieną skrituliuką, paspauskite. Taip galite dar keletą sluoksniuku padaryti. (arba vietoj viso šito naudoti skritulėlius išspaustus iš vanilinio pertepto vaikiško vaflio)

  3. tepamą varškę ištrinti su cukrumi iki vientiso kremo

  4. Įmušti kiaušinius, citrinos sultis (pusę šaukšto) bei vanilės ekstraktą (pusę šaukštelio)

  5. viską gerai išmaišyti ir supilstyti į keksiukų formeles ant vaflių sluoksnio taip, kad iki keksiukų viršaus liktų apie ketvirtadalis laisvas.

  6. Pakepti 20-25 minutes 180C, kol viduriukas sutvirtės

  7. Išėmus leisti atvėsti ir ant atvėsusio pabarstyti labai smulkiai supjaustytų mėtos lapelių (galima ir puošti mažučiais lapiukais) ir uždėkite ant kiekvieno po vieną šaukštelį abrikosų uogienes. Laikykite šaldytume iki patiekimo.




Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų