Atrodo, kad po "rimto maisto serialo" atėjo laikas pakeisti žanrą. Užteks rašyti apie karštus, šaltus, egzotiško skonio ir išvaizdos patiekalus, sriubas, salotas. Atėjo laikas vietą užleisti desertui. Ypač savaitgaliais, kuomet yra daugiau laiko pasisukioti virtuvėje.
Varškės pyragas su razinomis tiks ir pusryčiams, ir priešpiečiams, ir pavakariams. Susišildžius šita arbata gyvenimą pasaldins pyragas.
Tešlai jums reikės 200 g sviesto, pusės stiklinės cukraus, 2 trynių, maždaug 1,3 stiklinės miltų. Iš visų šių ingredientų suminkę tešlą, gerai valandai įdėkite ją į šaldytuvą. Per tą laiką galite pasiruošti razinas įdarui. Užpilkite jas verdančiu vandeniu, truputį pabrinkinkite, nuplaukite, išrinkite šiukšlytes, kurių dažniausiai pasitaiko.
Kepimo indą (skardą ar terakotinį keptuvą) ištepkite taukais ir burokine tarka tarkuokite tešlą išplodami jos gabalėlius ant kepimo indo dugno bei kraštų. Kol dirbsite šį darbą galite kaitinti orkaitę, nes pirmiausia reikės apkepti tešlos pagrindą. Jei bijote, kad nespėsite paruošti įdaro, kol pagrindas apkeps, neskubėkite degti ugnies ir kepti tešlos, bet atlikite keletą parengiamųjų darbų (žr. įdaro gamybos aprašymą).
Įdarui reikės 700 g varškės, stiklinės cukraus, 7 kiaušinių, 3 šaukštų grietinės, razinų, vanilinio cukraus ir 2 šaukštų krakmolo. Varškę ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi bei 2 kiaušiniais. Kitame dubenyje išplakite 5 baltymus. Į varškės ir cukraus masę po vieną įsukite 5 trynius, grietinę, du šaukštus krakmolo, išplaktus baltymus ir razinas. Sudėkite įdarą ant pakepto tešlos pagrindo ir kepkite, kol viršus pradės gelsti (apie 45 minutes).
Būtų gerai, kad pyragas praauštų orkaitėje. Tada jį lengviau pjaustyti ir valgyti, nes įdaras tvirčiau sukimba su pagrindu.