„Obuoliai – antras labiausiai vartojamas vaisius po bananų. Taip yra ne veltui. Jie nėra labai brangūs, juos lengva transportuoti ir nešiotis su savimi, jie skanūs ir sveiki“, - pasakojo Alex Caspero.
Kiek kalorijų turi obuoliai?
Taigi, vidutinio dydžio obuolyje yra tik 95 kcal. Tačiau šiame sodo vaisiuje apstu ir kitų mums itin naudingų medžiagų.
Jame nėra riebalų, baltymų, tačiau nemažai skaidulų, angliavandenių ir cukraus (net 19 g). Tiesa, obuolyje esantis cukrus skiriasi nuo to, kuris naudojamas gaminant saldumynus.
„Skaidulos yra natūralus organizmo cukraus kiekio kraujyje reguliuotojas. Štai kodėl jis aptinkamas įvairiuose vaisiuose ir daržovėse. Skaidulos lėtina virškinimą, dėl ko ne taip staigiai padidėja cukraus kiekis kraujyje. Atvirkščiai nutiktų, jei vietoje obuolio užkandžiautumėte šokoladiniu batonėliu“, - sakė Alex Caspero.
2013-aisiais metais atlikti tyrimai padėjo išsiaiškinti, kad tie, kurie kasdien suvalgo bent po obuolį, sumažina riziką susirgti 2 tipo cukriniu diabetu.
Be to, dėka nemažo kiekio jame esančių skaidulų, savo organizmą apdovanosite prebiotikais – skaidulomis, kuriomis minta jūsų skrandyje esančios gerosios bakterijos.
„Prebiotikai gerina žarnyno veiklą, taip pat sustiprina kalcio pasisavinimą“, - tęsė ji.
Obuolio teikiama nauda
Per dieną suvalgę tik 1 vidutinio dydžio obuolį gaunate net 14% dienos vitamino A ir 11% vitamino C normos. Obuoliuose esantys antioksidantai itin naudingi mūsų sveikatai, kadangi jie apsaugo nuo vėžio ir astmos.
Reguliarus šio vaisiaus valgymas skatina svorio metimą.
„Šis užkandis nėra kaloringas, tačiau turi labai daug skaidulų, kurios suteikia didesnį ir ilgiau trunkantį sotumo jausmą. Taip savaime suvartojame mažiau kalorijų“, - tęsė Alex Caspero.
Kad gautų papildomą kiekį skaidulų, baltymų ir riebalų, Alex juos valgo kartu su dviem šaukštais mėgstamo riešutų sviesto.
Ar žinojote, kad obuoliuose esantis vitaminas C gerina geležies, esančios riešutų svieste, pasisavinimą? Tai dar viena priežastis, paskatinanti jus pamėgti šį vaisių.