Reikės:
6 vidutinio dydžio paprikų, 400 g pasirinkto faršo, Pusės puodelio pjaustyto svogūno, 450 g pomidorų padažo, Pusės puodelio ryžių, 1 puodelio vandens, 1 šaukštelio druskos, 1 puodelio tarkuoto sūrio
Gaminimas:
1.Perpjaukite paprikų viršūnes, išimkite sėklas. Nupjaukite tiek paprikos viršaus, kad į ja tilptų įdaras,
2.Nupjautas paprikos dalis supjaustykite ir įdėkite į puodelį,
3.Užstatykite puodą su ryžiais ir virkite juos (priklausomai nuo ryžių rūšies),
4.Paprikas sudėkite į puodą ir pavirkite 5 minutes, vėliau jas gerai nusausinkite,
5.Paprikos vidų pabarstykite druska,
6.Mėsos faršą, svogūnus ir supjaustytas paprikos viršūnes pakepkite keptuvėje, kol mėsa apskrus, o daržovės suminkštės,
7.Į keptuvę supilkite pomidorų padažą, druską ir išvirtus ryžius,
8.Supilkite įdarą į paprikų vidų ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pabarstykite paprikas sūriu,
9.Kepkite apie 15 – 20 minučių, kol susidarys traškus sūrio viršus.