A.Zemenskienė rašo, kad blynai labai skanūs ir sotūs, o įdaras gali būti labai įvairus - nuo faršo iki grybų.
Jums reikės: 6 bulvių, 2 kiaušinių, 2 v. š. miltų, žiūpsnelio druskos, smulkintų krapų, aliejaus kepti.
Įdarui: virtos vištienos, raudonosios paprikos, svogūno, tarkuoto fermentinio sūrio, smulkintų krapų, sviesto ir šlakelio aliejaus.
Burokine trintuve sutarkavau bulves ir jas nusunkiau per kiaurasamtį. Į bulvių masę įmušiau kiaušinius, subėriau miltus, pagardinau druska, smulkintais krapais ir išmaišiau.
Vištieną, papriką, svogūną susmulkinau mažais gabaliukais ir pakepinau keptuvėje su sviestu ir šlakeliu aliejaus.
Į keptuvę su aliejumi įdėjau 2 - 3 v.š bulvių masės ir ją paskirsčiau per visą keptuvę.
Apkepusį blyną apverčiau ir ant vienos blyno pusės uždėjau įdaro, užtarkavau sūrio, užbėriau krapų. Kitą byno pusę perlenkiau pusiau.
Taip perlenktą blyną apkepiau dar iš abiejų pusių.
Štai ir viskas. Blynai su įdaru paruošti, o patiekiau su grietine.