Kai virtuvės kriauklėje atsiduria maisto likučiai ir kiti nešvarumai, nenuostabu, kad kartais ji užsikemša ir reikia skubiai ją atkimšti, o ekspertas pasidalijo geriausiais būdais, kaip tai padaryti greitai ir lengvai.
Į virtuvės kriauklę patenka daug dalykų, kurie ten neturėtų patekti, pavyzdžiui, aliejus ir kiti riebalai.
Pasak santechniko Peterio Claytono, būtent jie sukelia daugiausiai problemų, nes „patekę į šaltus vamzdžius jie akimirksniu sukietėja“.
Taigi, nors jei atrodo, kad supylus aliejų į kanalizaciją nieko blogo nenutiks, kitą kartą taip elgdamiesi gerai pagalvokite, nes tai gali sukelti nemažai problemų, rašo mirror.co.uk.
Peteris paaiškino, kad „riebalai, patekę į kanalizaciją, sukietėja ir prilimpa prie vamzdžių vidaus“, o prie riebalų vėliau prilimpa įvairūs maisto likučiai, kurie užkemša kriauklę. Todėl yra svarbu nepilti aliejaus ir kitokių riebalų į virtuvės kriauklę.
Išdavė veiksmingus kriauklės atkimšimo būdus
Kartais nepavyksta išvengti kriauklės užsikimšimo, tad kaip elgtis tokiais atvejais?
Ekspertas paaiškino, kad jei užkimšote kanalizaciją ne aliejumi, o maisto likučiais, galite šią problemą išspręsti be santechniko pagalbos.
Jis paaiškino: „Užsikimšusių vamzdžių užpylimas verdančio vandens ir indų ploviklio mišiniu yra paprastas ir veiksmingas sprendimas.“ Taip yra todėl, kad verdantis vanduo padeda nuplauti visus likučius ir nešvarumus, o indų ploviklis pašalina riebalus.
Kitas būdas greitai atkimšti kriauklę – naudoti kanalizacinę pompą. Tai senamadiškas, bet išbandytas ir laiko patikrintas metodas. P. Claytonas rekomenduoja pripilti į kriauklę vandens ir pompa uždengti nutekamojo vamzdžio angą.
„30 sekundžių spauskite kanalizacinę pompą aukštyn ir žemyn, o galiausiai atleiskite“, – patarė ekspertas, tačiau pridūrė, kad šis metodas reikalauja kantrybės.