• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas virtuvės šefas Gian Luca Demarco jau pusę metų kartu su TV3 laida „La maistas“ keliauja po įvairiausius Lietuvos ūkius, tačiau jam dar niekuomet neteko svečiuotis pas tokią jauną verslininkę. Karolinai – vos 21-eri, kuri prižiūri didžiulį raugintų daržovių ūkį Pilviškiuose.

9

Žinomas virtuvės šefas Gian Luca Demarco jau pusę metų kartu su TV3 laida „La maistas“ keliauja po įvairiausius Lietuvos ūkius, tačiau jam dar niekuomet neteko svečiuotis pas tokią jauną verslininkę. Karolinai – vos 21-eri, kuri prižiūri didžiulį raugintų daržovių ūkį Pilviškiuose.

REKLAMA

Jos ūkyje Gian Luca ne tik ragavo įvairiausių raugintų gėrybių, bet ir pats gamino senovinę kopūstienę.

Juokaudamas Gian Luca Karoliną vadino raugintų produktų karaliene. Tad nieko nelaukusi moteris nusivedė virtuvės šefą aprodyti savo karalystės – raugintų daržovių ūkio.

Jaunoji ūkininkė atskleidė, kad per metus suraugina apie 10 tonų kopūstų. Papasakojusi, kaip jos ūkyje vyksta kopūstų rauginimo procesas, moteris apie patį ūkį papasakojo ir daugiau. Daržoves ėmėsi rauginti merginos mama, o vėliau viską perėmė Karolina.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatingai Pilviškiuose esantis ūkis garsėja savo puikiais raugintais kopūstais. Anot Karolinos, viso to paslaptis – natūralumas.

„Mūsų kopūstų skonis tikrai yra kitoks. Cukraus nededame, bet naudojame šiek tiek daugiau morkų, kad kopūstai būtų kiek saldesni. Pas mus jie rūgsta be jokių chemikalų, natūraliai. Naudojame akmenis, ąžuolines statines ir viskas taip rūgsta apie savaitę ar pusantros, pliusinėje temperatūroje“, – sakys ji.

REKLAMA

Savo ūkyje Karolina raugina ne tik kopūstus, bet ir verda burokus, raugia kitas daržoves, tačiau patys populiariausi jų ūkyje pagaminti produktai ir yra rauginti kopūstai bei agurkai. O pati moteris savo aistra gaminti ir eksperimentuoti nenusileidžia pačiam laidos vedėjui – daugybė raugintų daržovių receptų yra sugalvoti jos pačios.

Karolina neslėpė, kad raugti bandė kone viską, o ypatingai pasiteisino rauginti obuoliai – nors lietuviams iš pradžių toks dalykas atrodė keistas, vėliau jų skonį pamilo. O keli ūkio klientai netgi pasiūlė paeksperimentuoti ir su kitais vaisiais, pavyzdžiui, kriaušėmis.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių norėjome tik kopūstus ir agurkus raugti, bet paskui pagalvojome, o kodėl nepabandžius kažko išskirtinio raugti – kukurūzus, raudonus svogūnus ar kriaušes. Pabandėme, palaikėme 5-6 mėnesius, ragavome – vieni skoniai patiko, vieni nepatiko“, – pasakojo Kristina.

Moteris juokėsi, kad cukinijas raugti pradėjo, nes vienas ūkininkas paprašė iš jo nupirkti cukinijų perteklių. Nors iš pirmo bandymo rauginimas nepavyko, tačiau pabandžius antrą kartą skonis buvo idealus. Karolina pataria nebijoti eksperimentuoti ir išbandyti raugti daržoves namuose patiems: „Sunku sugadinti gerą daržovę, todėl nebijokite bandyti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors raugintų gėrybių Gian Luca ragavo su malonumu, pamatęs ūkyje gaminamus krienus, jis pripažino, kad jo santykiai su šiuo lietuvių pamėgtu gardumynu yra ne patys geriausi.

„Krienai man dar nepriimtini – Lietuvoje gyvenu 13 metų ir iki krienų dar nepriėjau. Kai pamatau, kad vyrai naudoja juos su mėsa, man darosi bloga. Galiu suvalgyti kilogramą čili, bet iki krienų dar tikrai nepriėjau“, – atvirai sakė, o paragavus Karolinos ūkyje pagamintų krienų jam net ištryško ašara.

Tradicinė kopūstienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų