• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ingredientai:

Ingredientai:

REKLAMA

6 dideli lavašai

800 g avienos arba veršienos gabaliukų

300 g kopūstų

3 pomidorai

3 agurkai

250 g marinuotų agurkų, karnišonų

200 g majonezo

200 g majonezo su krapais

1 šaukštas garstyčių padažo

2 šaukštai grietinės

5 skiltelės česnako

prieskoniai salotoms

turkiški prieskoniai mėsai

druska

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas:

Mėsytę pamarinuojam su druska ir turkiškais prieskoniais (marinuojam 1 val.). Mėsą kepti orkaitėje apie 20 min., įjungiant grilį pabaigai. Salotoms kopūstą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, pomidorą ir agurką smulkiais gabaliukais. Įdėti majonezo su krapais (tik nepadauginkit) ir viską išmaišyti, Tpagardinkit lotų prieskoniais. Marinuotus kornišonus supjaustyti plonomis juostelėmis. Česnakiniam padažui į indą sudeti majonezą, česnako skilteles, garstyčias ir viską sumaišyti. Susmulkinti česnakus (geriausia su blenderiu ar kombaino peiliais) į masę įberti salotų prieskonių, įdėti keletą juostelių marinuotų kornišonų ir pora šaukštų grietinės. Vėl viską išsukti.

Darome kebabą. Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus kornišonus ir keptą mėsytę. Viską sukam į ruletą. Vieną galą stipriai užspaudžiam (padarom lyg piltuvėlį) ir įvyniojam į kepimo arba sviestinį popierių. Dedam į labai gerai įkaitintą orkaitę 20 - 30 sek. arba ant elektrinės grilinės, lengvai užspaudžiant. Skanaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų