6 dideli lavašai
800 g avienos arba veršienos gabaliukų
300 g kopūstų
3 pomidorai
3 agurkai
250 g marinuotų agurkų, karnišonų
200 g majonezo
200 g majonezo su krapais
1 šaukštas garstyčių padažo
2 šaukštai grietinės
5 skiltelės česnako
prieskoniai salotoms
turkiški prieskoniai mėsai
druska
Gaminimas:
Mėsytę pamarinuojam su druska ir turkiškais prieskoniais (marinuojam 1 val.). Mėsą kepti orkaitėje apie 20 min., įjungiant grilį pabaigai. Salotoms kopūstą supjaustyti smulkiais šiaudeliais, pomidorą ir agurką smulkiais gabaliukais. Įdėti majonezo su krapais (tik nepadauginkit) ir viską išmaišyti, Tpagardinkit lotų prieskoniais. Marinuotus kornišonus supjaustyti plonomis juostelėmis. Česnakiniam padažui į indą sudeti majonezą, česnako skilteles, garstyčias ir viską sumaišyti. Susmulkinti česnakus (geriausia su blenderiu ar kombaino peiliais) į masę įberti salotų prieskonių, įdėti keletą juostelių marinuotų kornišonų ir pora šaukštų grietinės. Vėl viską išsukti.
Darome kebabą. Lavašą ištepame česnakiniu padažu, uždedame salotas, marinuotus kornišonus ir keptą mėsytę. Viską sukam į ruletą. Vieną galą stipriai užspaudžiam (padarom lyg piltuvėlį) ir įvyniojam į kepimo arba sviestinį popierių. Dedam į labai gerai įkaitintą orkaitę 20 - 30 sek. arba ant elektrinės grilinės, lengvai užspaudžiant. Skanaus.