Reikės: 6 baltos keturkampės duonos riekių; 4 riekelių virto kumpio; 4 riekelių sūrio (geriausia sūrio sumuštiniams); 7 arb. š. majonezo; 3,5 arb. š. garstyčių su susmulkintais grūdeliais; 2 kiaušinių; 4 valg. š. pieno; 2 valg. š. sviesto.
GAMINIMAS
Majonezą ir garstyčias sumaišome viename indelyje. Ant vienos batono riekės pusės užtepame majonezo-garstyčių padažo. Uždedame vieną kumpio riekę ir vieną sūrio riekę.
Ant kitos batono riekės taip pat užtepame majonezo-garsyčių padažo, dedame batono riekę (puse su padažu) ant sūrio, tada vėl užtepame majonezo, vėl dedame kumpio ir sūrio riekeles.
Užtepame padažu dar vieną batono riekę ir dedame (puse su padažu) ant sūrio. Jeigu kumpio ar sūrio krašteliai išlindę, tuomet juos nupjaukite. Tokiu pat būdu sutepame antrąjį sumuštinį.
Viename dubenėlyje suplakame kiaušinius su pienu.
Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitiname 1 valg. š. sviesto. Imame vieną sumuštinį, pamirkome visas puses kiaušinių-pieno plakinyje. Dedame sumuštinį į keptuvę ir kepiname, kol gražiai apskrunda.
Tada atsargiai apverčiame ant kitos pusės ir kepiname, kol apskrunda.
Pabaigoje, prilaikydami sumuštinį, trumpai pakepiname sumuštinio šonus. Taip pat iškepame ir antrąjį sumuštinį. Iškart patiekiame. Skanaus!
Šaltinis: Lithuanian in the USA