Reikės: ~ 0.7 kg. kiaulienos šoninės, ~ 0.5 kg. perlinių kruopų, 2–3 morkų, 2–3 bulvių, 2 svogūnų, česnako, mėsos prieskonių, maltos paprikos prieskonių, pipirų ir druskos, lauro lapelių, rozmarino, prieskoninių žolelių, aliejaus kepimui.
Perlines kruopas perploviau ir užstačiau virti (galite jas mirkyti, bet čia kiekvienas gamina savaip). Perlinės kruopos verda ilgai, tai aš jas apviriau apie ~ 20–30 min. Kiaulienos šoninę supjausčiau nemažais gabaliukais, pagardinau prieskoniais.
Morkas supjausčiau griežinėliais, bulves mažesniais gabaliukais. Keptuvėje, ant aliejaus apkepiau svogūnus, mėsą. Troškį gaminau ketaus puode. Į jį sudėjau perlines kruopas, keptuvės turinį, bulves, morkas, česnako skilteles, rozmarino šakeles ir supyliau sultinį (naudojau daržovių sultinį kubeliais).
Troškinį gaminau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kiek daugiau kaip valandą (stebėkite pagal savo orkaitę, kada kruopos suminkštės).