Paprasta, tačiau neprasta.
Jums reikės:
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 šaukšteliai citrinos sulčių
- 0.5 šaukštelio cukraus
- 1 didelis agurkas
- 4 gabalėliailašišos filė
- 3 šaukštai riebios grietinėlės
- 2 šaukštai smulkintų šviežių krapų
- 1 šaukštas sviesto
- 2 svogūno laiškai
Paruošimas:
REKLAMA
REKLAMA
Orkaitę įkaitinti iki 230º C.
Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į kepimo indą oda į viršų. Kepti įkaitusioje orkaitėje 2 minutes. Apversti ir dar kepti 6 – 7 min.
Agurką nulupti ir supjaustyti riekėmis. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti agurkus ir smulkintus svogūnų laiškus, pagardinti druska, pipirais ir kepti 2 – 3 min. Suberti krapus, supilti grietinėlę, citrinos sultis ir įberti cukrų. Gerai išmaišyti ir nukelti nuo viryklės. Patiekti žuvį su agurkais ir padažu.
P. S. vietoje svogūno laiškų naudojau porą, o vietoje grietinėlės – mūsų tepamą varškės sūrelį. Skanaus!
REKLAMA