Brokoliai savo biochemine sudėtimi ir maistinėmis savybėmis pralenkia visas kitas kopūstų rūšis. Jie laikomi jauninančia priemone, o iš 100 g šviežių brokolių gauname tik 36 kcal. Kadangi jie yra lengvai virškinami, todėl labai tinka ir sergančių skrandžio bei žarnyno ligomis žmonių mitybai. Siūlome pasigaminti trintą brokolių sriubą, kuri praturtins jūsų organizmą vitaminais ir maloniai sušildys šaltą vakarą.
Jums reikės:
- svogūno
- 400 g brokolių
- 2 vnt bulvių
- 2 vnt morkų
- 1 l vandens
- 2 st vištienos sultinio
Paruošimas:
Bulves, morkas, svogūnus nulupkite, supjaustykite stambiais gabaliukais ir suberkite į puodą su verdančiu vandeniu bei sultiniu. Pavirkite apie 10 minučių. Tada sumeskite brokolių kotus ir dar 5 minutes pavirkite, po to sudėtus brokolių žiedynus pavirkite 5 minutes. Nupilkite sultinį, daržoves sutrinkite daržovių trintuve. Visą masę suberkite į puodą ir dar kartą užvirkite. Paskaninkite grietine arba grietinėle.