• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei namuose turite bulvių, pats metas jas panaudoti. Idėja: traškūs bulvinukai su varške, kurie tiks ir vakarienei, ir pietums į darbą. 

Jei namuose turite bulvių, pats metas jas panaudoti. Idėja: traškūs bulvinukai su varške, kurie tiks ir vakarienei, ir pietums į darbą. 

REKLAMA

Jums reikės: 500 gramų virtų bulvių, 200 gramų sausesnės varškės, 1 kiaušinio, 1 stiklinės miltų, 1 valgomojo šaukšto krakmolo, druskos, maltų džiūvėsėlių, aliejaus kepti. 

Padažui: 100 gramų sviesto, 130 gramų grietinės. 

Pradžioje bulves nuskuskite, išvirkite, sumalkite bei sumaišykite su kiaušiniu, varške, miltais bei krakmolu. Paskaninkite su druska bei viską gerai išminkykite.

Jeigu bulvių masė atrodo per minkšta (labai veliasi aplink pirštus), dėkite dar šiek tiek krakmolo. Bet ne per daug, šiek tiek turi kibti prie rankų, kitaip kroketai gausis ne tokie skanūs.

Tuomet rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose bei kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Sviestą ištirpinkite (kad nepradėtų kepti), sudėkite grietinę, paskaninkite su druska. Jeigu padažas per tirštas, pilkite šlakelį vandens. Skanaus!

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų