• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pats laikas pasirūpinti agurkų atsargomis! Jei jų turite į valias, imkitės darbo. Receptą išbandžiusi vilnietė tikina, kad viską padaryti labai lengva ir paprasta.

21

Pats laikas pasirūpinti agurkų atsargomis! Jei jų turite į valias, imkitės darbo. Receptą išbandžiusi vilnietė tikina, kad viską padaryti labai lengva ir paprasta.

REKLAMA

Jei agurkai pirktiniai, švariai nuplauname ir porai valandų pamerkiame į šaltą vandenį.

Į 500 ml stiklainį beriame: 1valg.š. su kaupu cukraus 1 arbat.š. su vos kaupeliu druskos ( paprastos, rupios) 2 valg.š. 9 % acto porą žirnelių kvepiančių pipirų, krapų, 1 - 2 skilteles česnako (supjaustyto plokštelėmis) pripjaustome agurkų iki viršaus stiklainio (aš mažus dėjau sveikus, o didelius pjausciau), dedame talpiai, užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame dangteliu, statome į puodą (ant dugno būtinai reikia įtiesti kokį rankšluostėlį), pripilame šilto vandens (turi apsemti 3/4 stiklainio), užkaičiame.

Kai puode vanduo užverda, paverdame 5 min, ištraukiame, užsukame (gali būti neištirpęs cukrus, tai paprasčiausiai pasukinėjame stiklainį kol ištirpsta), apverčiame ir sudėję kitus taip pat padarytus stiklainius, šiltai apklojame.

REKLAMA
REKLAMA

Į 750 ml stiklainį: 1 valg.š. su kaupu ir 1 valg.š. nubrauktas cukraus 1 arbat.š. su kaupu druskos 3 valg.š. 9% acto visa kita taip pat kaip ir 500 ml stiklainiui, tik kaitinam 7 min.

Skanaus!

Recepto šaltinis: Balta lėkštė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų