Studija, kurią vykdė psichologijos daktaras Lorenzo Stafford, parodė, jog alkoholiniai gėrimai tampa saldesni, kai juos geriant fone groja tranki muzika. Kartu žmonėms tampa sunku sukontroliuoti, kokiu tempu ir kiek jie išgeria.
Staffordas tyrimo metu bandė išsiaiškinti, kaip muzika įtakoja alkoholio skonį. Jame dalyvavo 80 nuolat išgeriančių žmonių, kurių amžius svyravo nuo 18 iki 28 metų.
Respondentų buvo klausiama, koks yra alkoholio stiprumas, saldumas ir aitrumas, o tuo pat metu keičiama fone grojanti muzika.
Paaiškėjo, jog kuo trankesnė muzika groja fone, tuo alkoholiniai gėrimai tampa saldesni.
Pats mokslininkas sakė: „Kadangi žmonės turi įgimtą polinkį į saldumą, tokie tyrimai pateikia tikėtiną paaiškinimą, kodėl žmonės, būdami triukšmingoje aplinkoje, suvartoja daugiau alkoholio."
Išsamesni tyrimo rezultatai pateikiami Maisto kokybės ir pasirinkimo žurnalo, o lėšų šiam eksperimentui skyrė britų organizacija „Alcohol Research UK".