Sekmadienį virtuvės šefas su laidos kūrybine komanda lankėsi Kaune, ten svečiavosi pas Giedrių ir jo žmoną, gaminančius kombuchą – fermentuotą arbatos gėrimą.
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais
(19 nuotr.) Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Neatsivalgomi tradiciniai Gian Lucos makaronai su pipirais: „Labai paprastas, bet genialus receptas“ (nuotr. V. Černiausko)
Pirmasis kombuchos gėrimu susižavėjo Giedrius, kai norėdamas atsigaivinti kartą parduotuvėje atsitiktinai nusipirko šio fermentuoto gėrimo, o tai paskatino pabandyti ją pasigaminti ir pačiam. Matydama, jog vyro susidomėjimas išties rimtas, Indrė paskatino jį įkurti savo verslą.
Dabar sutuoktiniai Lietuvoje puoselėja nuosavą verslą ir kuria įvairiausių skonių gėrimus – pradedant kombucha su vyšniomis, taip pat imbieru, svarainiais ir juodaisiais pipirais, baigiant liofizilizuotų ananasų, kokosų drožlių ir imbierinės arbatos skonio kombucha.
Susipažinęs su kombuchos gaminimo ypatybėmis, Gian Luca atskleidė, kad prie šio gėrimo puikiai tinka tradicinis itališkas patiekalas – Cacio e pepe. Tai itin paprastas patiekalas, bet ne veltui sakoma, kad genialumas slypi paprastume.
Cacio e pepe itališka pasta su sūriu ir pipirais
Reikės: 500 g spagečių; 400 g avies pieno sūrio „Pecorino“; 10 g pipirų; žiupsnelio druskos.
Užverdame vandenį, sumažiname temperatūrą, beriame žiupsnį druskos ir dedame spagečius. Verdame geras 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Pipirus sumalame ir beriame į įkaitintą keptuvę. Apkepus, pilame du samčius pastos virimo vandens. Į tarkuotą sūrį pilame šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišome. Apvirusią pastą dedame į keptuvę, pilame šiek tiek išsaugoto vandens ir gerai išmaišome. Supilame sūrio padažą. Patiekiame su šviežiu čiobreliu. Skanaus!
REKLAMA