Apie tai, kaip neprarasti saiko prie stalo, „Sveikatos DNR“ laidoje kalbėsimės su farmacininke Rūta Trakšele.
Išskiria kancerogenines medžiagas
Pašnekovė sutinka, kad iš tiesų vasarą padidėja noras vartoti alkoholį, daugiau suvalgyti maisto, tačiau itin svarbu neprarasti sveiko proto ir, žinoma, saiko.
Pasak jos, nuodingi organizmui yra ne patys maisto deriniai, tačiau tam tikru būdu kepamas maistas: „Keptas grilintas maistas nėra naudingas dėl kancerogeninių medžiagų, kurios išskiriamos deginant riebalus virš ugnies. Kai riebalai susiliečia su ugnimi, išsiskiria kancerogeninės medžiagos.
Kepama mėsa ant griliasu arba ugnies nėra naudinga organizmui. Kitas dalykas – gėrimai. Jei renkamės tokius, kuriuose daug cukraus, jie gali sukelti pavojų sveikatai.
Nėra sveikata ir apskrudusi, prikepusi mėsytė, degėsiai“ – aiškina ekspertė.
Provokuoja kasos uždegimą
Ji ragina nepamiršti, kad toks maistas ne tik skatina vėžio susidarymą, bet ir gali sudirginti skrandžio gleivinę, o sunkiai virškinamas maistas provokuoja kasos uždegimą.
Apie tai, kaip elgtis, kad maistas nevirstų nuodu, kviečiame žiūrėti naujausioje „Sveikatos DNR“ laidoje.
Apie ką kalbėjomės:
00:00 temos ir pašnekovės pristatymas
01:30 maistas ant griliaus
04:00 maistas, sukeliantis vėžį
05:30 kaip sumažinti skrandžio skausmą
07:00 natūralios priemonės skrandžio skausmams
10:00 kepenų valymas
15:00 pagirių gydymas
17:30 iškrovos diena
20:00 įkandimai ir įgėlimai
22:00 pavojus gamtoje