Išeitis nemėgstantiems burokėlių
Teta Vylma pasakoja, kad šaltibarščius labai mėgsta – jie ne tik atgaivina, bet ir puikiai atrodo nuotraukose. Vis dėlto, juos gaminant yra viena svarbi sąlyga.
„Man labai nepatinka barščiai, todėl šaltibarščius gaminu baltus! Skamba keistai, bet patikėkite – skonis puikus!“ – teigia Vylma.
O kad gaminti būtų dar paprasčiau, Šaltibarščių dienos proga „Barbora“ savo klientams dovanoja šaltibarščius! Birželio 1 d. užsakytiems ir pristatomiems užsakymams, su kodu SALTIBAI gaukite stebinančių dovanų – šaltibarščių produktų
rinkinį.
Tokių šaltibarščių dar neragavote: tetos Vylmos personažas siūlo išbandyti receptą be burokėliųBalti šaltibarščiai pagal tetą Vylmą
Sriubai reikės:
- Žalumynų rinkinio (svogūnų laiškai ir krapai)
- 2,5 proc. riebumo kefyro
- Garbanotos salotos
- Druskos
Garnyrui reikės:
- Poros bulvių
- Mėgstamų prieskonių
- Šiek tiek krapų ir svogūnų laiškų
- Gabalėlio sviesto
1. Šaltibarščių gamybą pradėkime nuo bulvių. Jas nuskutame ir užkaičiame puode.
2. Supjaustome visus ingredientus.
3. Viską, kas žalia, suverčiame į kefyrą, įberiame druskos ir (jeigu mėgstate daug) pipirų. Viską išmaišome.
4. Į keptuvę dedame sviesto gabalėlį, krapus ir svogūnus, supjaustome bulves gabaliukais, apkepame iki lengvo (arba sunkaus) apskrudimo ir serviruojame šalia.
Skanaus!
Pasidalinti savo šaltibarščių receptu galite ir jūs!
„Barbora“ kviečia išsiaiškinti kartą ir visiems laikams – kuris šaltibarščių receptas pats geriausias!
Dievinate šaltibarščius ir net neabejojate, kad jūsų receptas – pats skaniausias? O gal esate atradę netikėtą ingredientą, kuris šaltibarščius paverčia dar gardesniais? „Barbora“ kviečia iki birželio 7 dienos pasidalinti savo išradingiausiu receptu!
Trijų skaniausių šaltibarščių receptų autorių laukia įspūdingi „Snaigės“ retro stiliaus šaldytuvai. O dar 20 laimingųjų atiteks „HAPPY365“ stalo žaidimas „Slaptas žodis“!
Nepraleiskite progos dalyvauti skaniausių Lietuvos šaltibarščių rinkimuose!