• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokių šaltibarščių dar neragavote: tetos Vylmos personažas siūlo išbandyti receptą be burokėlių

Straipsnyje taip pat ieškokite „Barboros“ dovanos
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Tikriausiai sutiksite, kad beveik kiekvienas, išgirdęs žodį „šaltibarščiai“, be didelių apmąstymų įsivaizduoja įprastą mūsų akiai rožinę sriubą. Vis dėlto, atsiranda ir tokių šio patiekalo variacijų, kur burokėliai, nudažantys sriubą ryškia rožine spalva, nenaudojami, todėl ši lieka baltos, kefyro spalvos. Savo išskirtiniu baltų šaltibarščių receptu pasidalijo socialiniuose tinkluose puikiai žinomas Edvino Krupinsko kuriamas tetos Vylmos personažas.

Tikriausiai sutiksite, kad beveik kiekvienas, išgirdęs žodį „šaltibarščiai“, be didelių apmąstymų įsivaizduoja įprastą mūsų akiai rožinę sriubą. Vis dėlto, atsiranda ir tokių šio patiekalo variacijų, kur burokėliai, nudažantys sriubą ryškia rožine spalva, nenaudojami, todėl ši lieka baltos, kefyro spalvos. Savo išskirtiniu baltų šaltibarščių receptu pasidalijo socialiniuose tinkluose puikiai žinomas Edvino Krupinsko kuriamas tetos Vylmos personažas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išeitis nemėgstantiems burokėlių

Teta Vylma pasakoja, kad šaltibarščius labai mėgsta – jie ne tik atgaivina, bet ir puikiai atrodo nuotraukose. Vis dėlto, juos gaminant yra viena svarbi sąlyga.

REKLAMA

„Man labai nepatinka barščiai, todėl šaltibarščius gaminu baltus! Skamba keistai, bet patikėkite – skonis puikus!“ – teigia Vylma.

O kad gaminti būtų dar paprasčiau, Šaltibarščių dienos proga „Barbora“ savo klientams dovanoja šaltibarščius! Birželio 1 d. užsakytiems ir pristatomiems užsakymams, su kodu SALTIBAI gaukite stebinančių dovanų – šaltibarščių produktų

REKLAMA
REKLAMA

rinkinį.

Tokių šaltibarščių dar neragavote: tetos Vylmos personažas siūlo išbandyti receptą be burokėlių

Balti šaltibarščiai pagal tetą Vylmą

Sriubai reikės:

- Žalumynų rinkinio (svogūnų laiškai ir krapai)

- 2,5 proc. riebumo kefyro

- Garbanotos salotos

- Druskos

Garnyrui reikės:

- Poros bulvių

- Mėgstamų prieskonių

- Šiek tiek krapų ir svogūnų laiškų

- Gabalėlio sviesto

1. Šaltibarščių gamybą pradėkime nuo bulvių. Jas nuskutame ir užkaičiame puode.

2. Supjaustome visus ingredientus.

3. Viską, kas žalia, suverčiame į kefyrą, įberiame druskos ir (jeigu mėgstate daug) pipirų. Viską išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Į keptuvę dedame sviesto gabalėlį, krapus ir svogūnus, supjaustome bulves gabaliukais, apkepame iki lengvo (arba sunkaus) apskrudimo ir serviruojame šalia.

Skanaus!

Pasidalinti savo šaltibarščių receptu galite ir jūs!

„Barbora“ kviečia išsiaiškinti kartą ir visiems laikams – kuris šaltibarščių receptas pats geriausias!

REKLAMA

Dievinate šaltibarščius ir net neabejojate, kad jūsų receptas – pats skaniausias? O gal esate atradę netikėtą ingredientą, kuris šaltibarščius paverčia dar gardesniais? „Barbora“ kviečia iki birželio 7 dienos pasidalinti savo išradingiausiu receptu!

Trijų skaniausių šaltibarščių receptų autorių laukia įspūdingi „Snaigės“ retro stiliaus šaldytuvai. O dar 20 laimingųjų atiteks „HAPPY365“ stalo žaidimas „Slaptas žodis“!

Nepraleiskite progos dalyvauti skaniausių Lietuvos šaltibarščių rinkimuose!

tpfu ir ant saltibarsciu ir ant nuotrauku tokios personos
saltibarscius ar ligonius?
Sitas marmalas ne saltibarsciai
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų