Trupiniams: 2 v.š . kakavos miltelių, 3 v. š. grietinės, sauja smulkintų graikiškų riešutų, 250 g cukraus ( dėjau 100 g ir užteko ), 250 g miltų, 200 g. sviesto, 1 a.š. vanilinio cukraus
Varškės įdarui: 1 indelis kondensuoto pieno, 400 g varškės, 2 kiaušiniai.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Formą išklojame kepimo popieriumi.
Kombaino pagalba arba rankomis maišome miltus, cukrų, kakavą, sviestą, vanilinį cukrų, grietinę, kol pasidarys trupiniai.
Jeigu tešlą darysite rankomis, tai darykite labai greitai, kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą.
O jeigu taip ir atsitiko, ne bėda, dėkite tešlą į šaldytuvą, o vėliau sutarkuokite burokine tarka.
Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame.
Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.
Tuo metu pasiruošiame įdarą: blenderio pagalba sutriname varškę , kondensuotą pieną ir kiaušinius. Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5-7 min.
Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min.
Iškepusį gerai atvėsiname.Skanaus!
Recepto šaltinis: http://www.ritosreceptai.lt