Reikės (stiklinė 240 ml): 2 kiaušinių; ¾ stiklinės (100 g) miltų; 2/3 stiklinės (170 g) natūralaus graikiško jogurto; 3–4 valg. š. cukraus; 4 valg. š. pieno; 1 arb. š. kepimo miltelių; aliejaus (kepimui).
GAMINIMAS
Viename inde išplakame kiaušinius, jogurtą, cukrų ir pieną naudodami plakimo šluotelę. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudedame į jogurto masę, išplakame šluotele (liks šiek tiek gumulėlių, bet nepermaišykite).
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Pilame po 2 valg. š. kiekvienam blynui ir kepame, kol gražiai apskrunda. Skanumėlis!
Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį, jei norite saldesnių blynelių, dėkite daugiau cukraus. Jei graikiškas jogurtas jau su skoniu, saldus, tuomet galite naudoti mažiau cukraus.
Šaltinis: Lithuanian the USA