• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis Ritos varškės pyragas jau ilgą laiką yra vienas mėgstamiausių tarp jos gerbėjų gretų. Išbandykite šį tobulą desertą ir jūs. 

6

Šis Ritos varškės pyragas jau ilgą laiką yra vienas mėgstamiausių tarp jos gerbėjų gretų. Išbandykite šį tobulą desertą ir jūs. 

REKLAMA

Trupiniams: 2 v.š . kakavos miltelių, 3 v. š. grietinės, saujos smulkintų graikiškų riešutų, 250 g cukraus ( dėjau 100 g ir užteko ), 250 g miltų, 200 g. sviesto, 1 a.š. vanilinio cukraus.

Varškės įdarui: 1 indelio kondensuoto pieno ( dėjau pusę ir 2 v.š. cukraus ), 400 g varškės, 2 kiaušiniai.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 180 * C. Formą išklojame kepimo popieriumi. Kombaino pagalba arba rankomis maišome miltus, cukrų, kakavą, sviestą, vanilinį cukrų, grietinę, kol pasidarys trupiniai.

Jeigu tešlą darysite rankomis, tai darykite labai greitai, kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą. O jeigu taip ir atsitiko, ne bėda, dėkite tešlą į šaldytuvą, o vėliau sutarkuokite burokine tarka.

REKLAMA
REKLAMA

Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame. Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.Tuo metu pasiruošiame įdarą: blenderio pagalba sutriname varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.

Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5-7 min. Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.

Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min. Iškepusį gerai atvėsiname.

Šaltinis: Ritos receptai

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų