Trupiniams: 2 v.š . kakavos miltelių, 3 v. š. grietinės, saujos smulkintų graikiškų riešutų, 250 g cukraus ( dėjau 100 g ir užteko ), 250 g miltų, 200 g. sviesto, 1 a.š. vanilinio cukraus.
Varškės įdarui: 1 indelio kondensuoto pieno ( dėjau pusę ir 2 v.š. cukraus ), 400 g varškės, 2 kiaušiniai.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitiname iki 180 * C. Formą išklojame kepimo popieriumi. Kombaino pagalba arba rankomis maišome miltus, cukrų, kakavą, sviestą, vanilinį cukrų, grietinę, kol pasidarys trupiniai.
Jeigu tešlą darysite rankomis, tai darykite labai greitai, kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą. O jeigu taip ir atsitiko, ne bėda, dėkite tešlą į šaldytuvą, o vėliau sutarkuokite burokine tarka.
Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame. Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.Tuo metu pasiruošiame įdarą: blenderio pagalba sutriname varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.
Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5-7 min. Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min. Iškepusį gerai atvėsiname.
Šaltinis: Ritos receptai