Ši tradicija Kinijoje gyvuoja jau daugiau nei 600-us metų, o kartą per metus organizuojamoje šventėje ant stalo atsiduria nuo 5000-ių iki 10-ties tūkstančių šunų. Šventės metu šuniena valgoma su ličių vaisiais ir kinai tiki, kad šiame derinyje yra gyvybinės energijos. Nors daugumai pasaulio žmonių ši šventė kelia pasibjaurėjimą, vietos gyventojai festivalio atsisakyti nenori.
„Tai sveika. Tas pats kas auginti kiaules ar vištas. Tame juk nieko blogo nėra. Tik, žinoma, nepatariu valgyti šunų, jei nežinote jų veislės, ar tų, kurie serga“, – aiškina vienas festivalio dalyvis.
Tačiau už gyvūnų teises kovojantys kinai daro viską, kad šunienos valgymo festivalis neįvyktų. Aktyvistai sako, kad šventės metu padaugėja šunų vagysčių iš šeimininkų, atsiranda maisto higienos problemų, susidaro palankesnės sąlygos plisti pasiutligei. Nepaisant to, kinai niekaip nesutinka, kad tai yra žiauriausia maisto šventė pasaulyje.
Plačiau apie tai – TV3 reportaže.