Skanus ir nekasdieniškas desertas, papuošiantis tiek įprastą pietų, tiek šventinį stalą.
Jums reikės: 100g. mielinės sluoksniuotos tešlos, 100g. kriaušės, 60g. cukraus, 0,05g. malto cinamono, 5g. sviesto, 15g razinų.
Gaminame: Atlaidinkite pirktinę šaldytą mielinę sluoksniuotą tešlą, nuo jos atpjaukite 100g. kvadratą, ant jo dėkite konservuotos kriaušės puselę (100g.), ją apibarstykite 10g. cukraus, išmaišytu su 0,05g. maltu cinamonu, uždėkite 5g. sviesto ir hermetiškai užlankstykite tešlą. Krepšelį apibarstykite cukrumi, dėkite ant aliejumi pateptos skardos ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus tešla. 50g. cukraus ir 10g. vandens pavirkite prikaistuvyje, kol pradės ruduoti, išmaišykite su 15g. nuplikytų ir gerai nusausintų razinų. Krepšelį patiekite desertinėje lėkštėje, užpilkite paruoštu užpilu ir papuoškite mėtos šakele.
Skanaus!
Idėja: Žalias ratas