Filme „Volstryto vilkas“, kurį žiūrovai išvys šeštadienio vakarą, yra atvaizduojama 90-ųjų prabanga ir milijonierių gyvenimo būdas. Būtent todėl Vaida ir Laurynas prie filmo nusprendė paruošti gurmanišką bei tikrai išskirtinį patiekalą.
90-ieji – tai laikmetis, kai tarp Amerikos pasiturinčiųjų ėmė sparčiai populiarėti kitų šalių virtuvės – japoniška, itališka bei daugelis kitų. Itin pamėgtos ir jūrų gėrybės – austrės, omarai ir krevetės. Tad Vaida ir Laurynas prie šio filmo pasiūlė nesudėtingai pasigaminti išskirtinį jūros gėrybių rinkinį, kurį sudarė ceviche, austrės, didžiosios krevetės, tuno tartaras ir jūros šukutės.
„Lietuvoje tokių maisto produktų, kaip jūros gėrybės, mes dažnai bijome. Tačiau baimintis tikrai nėra jokios priežasties. Su Vaida parodėme, kad jūros gėrybių paruošimas yra labai paprastas ir lengvas. O ir vakarienė tikrai nekainuoja 26 tūkstančius dolerių“, – juokėsi Laurynas, prisiminęs legendinį filmo epizodą, kai Belforto tėtis teiraujasi sūnaus, kaip įmanoma vienai vakarienei išleisti tokią įspūdingą sumą.
Karališkas jūros gėrybių rinkinys
- Ceviche
- Austrės
- Jūros šukutės
- Tuno tartaras
- Keptos karališkos krevetės
Žuvies ceviche reikės:
- Mėgstamos baltos žuvies (naudojome baramundį) 400g
- 1 nedidelio mango
- 2 avokadų
- Kelių vyšninių pomidorų
- 1 šalotinio svogūno
- Trijų laimų sulčių
- 1 apelsino sulčių
- 1 citrinos sulčių
- Čili pipiro
- Šviežios kalendros
- Sriracha padažo
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos „Sauda“
- Pipirų „Sauda“
Gamyba:
Išspauskite apelsino, citrinos bei laimo sultis ir jas sumaišykite. Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir dėkite į sultis bei gerai išmaišykite. Svarbu: žuvis turi būti apsemta sultimis. Tada dėkite į šaldytuvą, kad viskas gerai pasimarinuotų.
Svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis, avokadą bei mangą nedideliais gabalėliais, o vyšninius pomidoriukus smulkinkite į keturias dalis. Sukapokite kalendrą ir susmulkinkite čili pipirą. Viską dėkite į dubenį su žuvimi, pagardinkite alyvuogių aliejumi, „Saudos“ druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Patiekite dubenėliuose, pagardine keliais lašais Sriracha padažo ir kapotomis kalendromis. Skanaus!
Jūros šukutėms su grietinėlės padažu reikės:
- 12 vnt. šukučių
- Alyvuogių aliejaus
- 1 šalotinio svogūno
- 100 ml balto vyno
- 250 ml 35% grietinėlės
- 2 v.š. sviesto
- 3 skiltelių česnako
- Druskos „Sauda“
- Pipirų „Sauda“
Gamyba:
Šukutes nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pagardinkite „Saudos“ druska bei pipirais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame apkepkite abi šukučių puses po minutę. Svarbu neperkepti.
Susmulkinkite šalotinį svogūną, česnaką, trumpai pakepinkite ant aliejaus bei sviesto, pilkite vyną, patroškinkite 2 minutes, pilkite grietinėlę ir dar patroškinkite 2 minutes. Pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Į indą dėkite padažo, o ant viršaus - šukutes. Skanaus!
Tuno tartarui su avietėmis reikės:
- 400 g tuno
- 1 šalotinio svogūno
- 150 g aviečių
- ⅓ citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos „Sauda“
- Pipirų „Sauda“
Gamyba:
Tuną supjaustykite smulkiais gabaliukais, taip pat susmulkinkite avietes, smulkiai supjaustykite šalotinį svogūną. Viską dėkite į dubenį, pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, „Saudos“ druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite. Skanaus!
Keptoms karališkoms krevetėms reikės:
- Krevečių
- 2 v.š. sviesto
- Kelių česnako skiltelių
- ⅓ citrinos sulčių
- Šviežių petražolių
Gamyba:
Krevetes perpjaukite per pusę ir porą minučių kepkite keptuvėje, prieš tai joje išlydę sviestą.
Keptuvėje išlydykite dar sviesto, dėkite smulkintas česnako skilteles, 3 min patroškinkite, įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite smulkintas petražoles. Galiausiai, paruoštu padažu apipilkite keptas krevetes. Skanaus!
Austrėms reikės:
- Austrių
- 1 šalotinio svogūno
- Citrinos sulčių
- Balto vyno acto
Gamyba:
Smulkiai supjaustykite šalotinį svogūną, sumaišykite su citrinų sultimis bei balto vyno actu. Atsargiai atidarykite austres. Valgykite jas apšlaksčius svogūnų, citrinų sulčių ir acto padažu. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!