Graikai turi daugybė Briam variacijų, bet klasikinis patiekalas gaminamas iš bulvių, cukinijos, raudonojo svogūno ir pomidorų. Jei norima įmantresnio - naudojamas baklažanas, paprika. Iš tiesų Briam galima naudoti praktiškai bet kokias daržoves!
Jums reikės:
- 500g bulvių;
- 1 cukinijos;
- 1 baklažano;
- 1 pomidoro;
- 1 raudono svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 400 g konservuotų pomidorų;
- 1/2 citrinos;
- 1 šaukšto džiovinto raudonėlio;
- 3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio druskos, pipirų;
- 1/2 puodelio vandens.
Kaip gaminti:
Įjungiame orkaitę ir nustatome 180 C temperatūrą. Nuplauname ir supjaustome visas daržoves panašaus dydžio gabalėliais. Bulves, jei reikia, prieš tai nulupame. Svogūną supjaustome smulkiais griežinėliais. Sudedame daržoves, svogūną, nuluptas, bet nesmulkintas česnako skilteles į kepimo indą.
Įpilame vandens, tolygiai paskirstome konservuotus pomidorus. Įspaudžiame citrinos, apibarstome raudonėliu, druska, pipirais, ant viršaus apšlakstome alyvuogių aliejumi. Dedame į orkaitę it kepame apie 40 min., kol visos daržovės tampa minkštos.
Patarimai: Svogūnus geriau dėti žemiau, kad troškintųsi, bet neskrustų. Valgyti rekomenduojama su veganišku fetos tipo sūriu, alyvuogėmis, graikiška duona.
Skanaus! Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui @OdėDaržovėms.