„WeThrift“ taupymo ekspertas Nick Drewe pasidalijo „mažiau žinomu metodu“, kad žolelės išliktų tinkamos vartoti kuo ilgiau, rašo express.co.uk.
Pasidalino naudingais patarimais
Nick paaiškino: „Kalbant apie žolelių laikymą ‒ jokiu būdu neriškite jų gumelėmis! Surinkę prieskonines žoleles, nuplaukite jas vandeniu, nusausinkite salotų suktuve bei patieskite ant švaraus rankšluosčio, kad išdžiūtų.
Išdžiūvusias žoleles suvyniokite į drėgną popierinį rankšluostį, tada saugiai sudėkite jas į plastikinį maišelį arba sandarią plastikinę dėžutę – ir viskas! Jos ilgiau išliks šviežios ir skanios“, – sakė jis.
Kitas labai efektyvus triukas – suberti žoleles į stiklainį su vandeniu. Tai ypač patogu sunkiausiai prižiūrimoms žolelėms, tokioms kaip bazilikas.
Nick sakė: „Bazilikas niekur nesijaučia laimingas, kad ir kur būtų... „TikTok“ vartotoja @neat.caroline atsakė į visas mūsų su baziliku susijusias maldas ir atskleidė, kad jis, iš tikrųjų, geriausiai laikosi paprasčiausiai padėtas ant stalo – pamerkite juos kaip gėles.“
Kitas „TikTok“ vartotojas @brightly.eco, kuris dažnai dalijasi maisto saugojimo gudrybėmis, rekomendavo tą patį metodą. Jis paaiškino: „Taip jūs išlaikote savo žoleles šviežias visą mėnesį. Tai taip paprasta!“.