• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei visai neseniai lietuviai širdo dėl žiedinių kopūstų, kurių kainos buvo šoktelėjusios į neregėtas aukštumas, tai dabar daugelis mūsų stebisi sviesto kainomis, kurios netrukus sieks net du eurus. 

Jei visai neseniai lietuviai širdo dėl žiedinių kopūstų, kurių kainos buvo šoktelėjusios į neregėtas aukštumas, tai dabar daugelis mūsų stebisi sviesto kainomis, kurios netrukus sieks net du eurus. 

REKLAMA

Jei nenorite išleisti tokios sumos sviesto pakeliui, skubėkite jo pasigaminti namuose! Patikėkite, gaminti verta, nes tikrai pavyks sutaupyti. Žinoma, nereikia priminti, kad naminis sviestas yra kur kas sveikesnis ir palankesnis jūsų organizmui. 

Jums reikės  

500 ml grietinėlės;

druskos ir prieskonių (džiovintų čiobrelių, česnako granulių).

Pagaminimas

Plakite grietinėlę mikseriu tol, kol ši taps tiršta. Kai plakti darysis sunku, išsukite gerai su šaukštu. Atsiradusį skystį nupilkite ir toliau sukite sviestą. 

Paruošto sviesto skonis priklauso nuo to, kaip gerai jį išsuksite. Sviestas bus paruoštas tada, kai nebeliks skysčio. 

Viskas! Jūsų darbas baigtas. Pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais. Paruoštas sviestas puikiai tinka tiek kepiniams gardinti, tiek ant pamėgtų sumuštinių tepti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų