Ph.Rochat nuo 1996 iki 2012 metų vadovavo vienam geriausių tris „Michelin“ žvaigždutes turinčiam Šveicarijos restoranų garsiajame „L'Hotel de Ville a Crissier“ viešbutyje netoli Lozanos.„Virtuvėje – kaip muzikoje. Pirmiausia reikia parašyti melodiją, o tik tada galima ją sugroti“, – mėgdavo sakyti garsusis šefas.
2000 metais prestižinis restoranų gidas „Gault & Millau“ pripažino jo vadovaujamą įstaigą „geriausiu pasaulio restoranu“. „Visada siekiau tobulumo, gerai padaryto darbo, teisingai atlikto gesto“, – sakė jis Šveicarijos visuomeniniam transliuotojui, kai prieš trejus metus paliko šį restoraną, išdirbęs jame 32 metus.
Vėliau jis ėmėsi maisto tiekimo ir konsultacijų verslu. Ph.Rochat mirtis ištiko praėjus 13 metų po to, kai slidinėdama Šveicarijos Alpėse per sniego griūtį žuvo jo 36 metų žmona Šveicarijos maratono bėgikė Franziska Rochat-Moser.
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.