Pirmojoje „Svajonių šefas“ serijoje dalyviai turėjo lygiai vieną valandą paruošti savo firminį patiekalą ir jį patiekti projekto teisėjams – „VMG Akademijos“ įkūrėjui Linui Ginaičiui, populiaraus Latvijoje restorano „Rocket Bean Roastery vadovui Arturs Taskans ir gerai žinomo restorano „Container“ Estijoje savininkui Aaro Lode.
Iš dvylikos projekto dalyvių šioje laidoje varžėsi šeši: merginos iš Lietuvos Julija ir Gabrielė, latviai Arnita ir Daniels bei estai Karl ir Regor. Likę šeši dalyviai debiutuos kitoje „Svajonių šefo“ laidoje. Faktas, kad tai pirmoji laida, teisėjų širdžių nesuminkštino – profesionalai buvo griežti ir negailėjo kritikos nė vienam iš dalyvių. Juk projekto tikslas – atrasti tikrus virtuvės talentus bei padėti siekti savo tikslų sudėtingame ir dažnai įtampos nestokojančiame kulinarijos pasaulyje.
Mūsų šalį atstovaujančios Julijos firminis patiekalas – skirtingų daržovių blyneliai su lašiša ir naminiu majonezo padažu. Tiesa, pastarojo gamyba merginai sukėlė nemažai streso – tinkamą majonezą dalyvė pagamino tik iš trečio karto. Laimei, komisija patiekalą įvertino teigiamai, o toks pripažinimas Julijai buvo itin svarbus. Jauna mama atviravo, kad projekte nusprendė dalyvauti dėl buvusio vyro žodžių, kad ši nemoka gaminti. „Atėjau čia norėdama įrodyti, kad jis labai klydo“, – emocijų neslėpė Julija.
Tuo tarpu kita dalyvė iš Lietuvos, sveikos mitybos šalininkė Gabrielė, komisijai pristatė greitai paruošiamus cukinijų makaronus su vištiena aštriame sojų pieno padaže. Gabrielė nuogąstavo, kad pirmą kartą naudojusi negirdėtos rūšies pipirus patiekalą paruošė per aštrų. Vis dėlto komisijai užklausus apie padažo aštrumą, mergina nesutriko ir atkirto, kad jis toks ir turi būti – juk aštrūs patiekalai gerina virškinimą.
Šešiolikmetis latvis Daniels neapskaičiavo, kad savo firminį jautienos kepsnį paruoš per pusvalandį, todėl komisijos verdiktas buvo griežtas – mėsa perkepus ir guminė. „Meldžiausi, kad įvyktų stebuklas ir kepsnys būtų toks, koks ir turi būti. Stebuklas neįvyko”, – apmaudą liejo Daniels. Estui Karl laiko taip pat buvo per daug. Komisija nesuprato, kodėl jis pasirinko ruošti šukutes su keptomis bulvėmis ir obuolių salotomis, nes tai, anot profesionalų, ne valandos, o kelių minučių patiekalas.
Labiausiai užtikrintas savimi estas Regor pripažino, kad pasitikėjimas išgaravo vos tik komisijos nariai pradėjo ragauti jo ruoštą šokoladinį sūrio pyragaitį su uogomis ir karamelizuotais traškučiais. Nors patiekalas buvo labai išvaizdus, komisija rėžė, kad tai ne „Instagram” nuotraukų, o „Svajonių šefo” konkursas, tad vertinami visi patiekalo aspektai, o ne vien išvaizda. Stresas padarė savo ir Arnitai iš Latvijos. Merginos dažnai gaminamas burokėlių rizotas su ožkos sūriu bei graikiniais riešutais komisijai pasirodė per daug sausas. „Reikia vandens, kad galėčiau jį nuryti“, – komentavo teisėjas iš Estijos.
Kurie trys naujojo šou dalyviai tapo komisijos favoritais, o kuriems teks pavargti daugiau, kad įrodytų savo talentus? Tai vis dar galite sužinoti pažiūrėję šou TV3 Play portale arba sekmadienį 10 val. 30 min įsijungę TV6.
„Samsung Galaxy“ šou „Svajonių šefas“ – tai kompanijos „Samsung“ inicijuotas projektas, kurio metu siekiama padrąsinti jaunus ir talentingus kulinarijos entuziastus iš Baltijos šalių siekti savo svajonių bei padėti įgyvendinti savo tikslus.