Kepsneliai dar gardesni su padažais. Prie kepsnelių galite paruošti karštą padažą: su šonine, svogūnais ir grietinėle, arba pagaminti majonezo padažą: viename indelyje sumaišykite šiek tiek pomidorų padažo ir majonezo (padažą dar galite pagardinti trintu česnaku). Į grikių kepsnelius taip pat galite įmaišyti ir cukinijos.
Grikių kepsneliai
{~20 nedidelių kepsnelių}
Reikės:
250 ml nevirtų grikių; 2 didelių morkų; 1 didelio svogūno; 2 kiaušinių; 5 valg. š. miltų; 2/3 arb. š. druskos; 1 arb. š. džiovintos petražolės; 0,5 arb. š. juodųjų pipirų; 0,5 arb. š. česnako miltelių; saulėgrąžų aliejaus kepimui
Gaminimas:
Į puodą supilame grikius ir užpilame vandeniu. Verdame tol, kol grikiai suminkštėja (~15 min nuo užvirimo). Po to nukošiame vandenį ir paliekame atvėsti.
Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame morkas, kepiname 5 min, tada sudedame svogūną ir kepiname, kol daržovės suminkštėja. Paliekame atvėsti.
Grikius sumaišome su kiaušiniais, miltais, apkeptais svogūnu ir morkomis, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Imame po 1 kaupiną valg. š. tešlos ir šlapiomis rankomis formuojame nedidelius, ~1-1,5 cm storio blynelius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Išėmę iš keptuvės dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Skanaus!
Šaltinis: „Lithuanian in the USA“