• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Grikių kepsnelius kepu tada, kai nusibosta mėsos ir žuvies patiekalai, kai nesinori sunkaus maisto, ir šiaip, kuomet norisi ko nors ne kasdieniško  Grikių kepsneliai puikiai tiks tiek pusryčiams, pietums ir vakarienei. Pusryčiams kepsnelius galite patiekti su kiaušiniene, pietums – su troškintomis ar šviežiomis daržovėmis, o vakarienei – su salotomis“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Justina.

„Grikių kepsnelius kepu tada, kai nusibosta mėsos ir žuvies patiekalai, kai nesinori sunkaus maisto, ir šiaip, kuomet norisi ko nors ne kasdieniško  Grikių kepsneliai puikiai tiks tiek pusryčiams, pietums ir vakarienei. Pusryčiams kepsnelius galite patiekti su kiaušiniene, pietums – su troškintomis ar šviežiomis daržovėmis, o vakarienei – su salotomis“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Justina.

REKLAMA

Kepsneliai dar gardesni su padažais. Prie kepsnelių galite paruošti karštą padažą: su šonine, svogūnais ir grietinėle, arba pagaminti majonezo padažą: viename indelyje sumaišykite šiek tiek pomidorų padažo ir majonezo (padažą dar galite pagardinti trintu česnaku). Į grikių kepsnelius taip pat galite įmaišyti ir cukinijos.

Grikių kepsneliai

{~20 nedidelių kepsnelių}

Reikės:

250 ml nevirtų grikių; 2 didelių morkų; 1 didelio svogūno; 2 kiaušinių; 5 valg. š. miltų; 2/3 arb. š. druskos; 1 arb. š. džiovintos petražolės; 0,5 arb. š. juodųjų pipirų; 0,5 arb. š. česnako miltelių; saulėgrąžų aliejaus kepimui

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas:

Į puodą supilame grikius ir užpilame vandeniu. Verdame tol, kol grikiai suminkštėja (~15 min nuo užvirimo). Po to nukošiame vandenį ir paliekame atvėsti.

REKLAMA

Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame morkas, kepiname 5 min, tada sudedame svogūną ir kepiname, kol daržovės suminkštėja. Paliekame atvėsti.

Grikius sumaišome su kiaušiniais, miltais, apkeptais svogūnu ir morkomis, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Imame po 1 kaupiną valg. š. tešlos ir šlapiomis rankomis formuojame nedidelius, ~1-1,5 cm storio blynelius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Išėmę iš keptuvės dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Skanaus!

Šaltinis: „Lithuanian in the USA

@Violeta Esu kepusi.tai tikrai labai skanu
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų