Kijevo kotletams reikės: maltos vištienos: 600 gramų; druskos; pipirų; smulkintų žalumynų (petražolių, krapų, bazilikų): 1 saujos; česnako: 1 skiltelės; kiaušinių: 2; miltų: 2 stiklinių; pieno: 0,5 stiklinės; džiūvėsėlių; aliejaus; sviesto: 100 gramų.
Gaminimas:
Iš pradžių žalumynus, česnaką sumaišome su sviestu, pagardiname druska bei pipirais. Padedame sustingti.
Tuomet į maltą vištieną įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, dedame miltų, pilame pieno bei išmaišome masę.
Iš mėsos formuojame paplotį, į vidurį dedame po gabaliuką sviesto bei suformuojame kotletus. Tada įkaitiname keptuvėje aliejų, kotletus gausiai apvoliojame džiūvėsėliuose bei kepame iš visų pusių, kol gražiai parus. Patiekiame ir skanaujame!
Šaltinis: worldrecipes.eu