• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruosius porą metų viešojo maitinimo įstaigose kylančios kainos piktina daugumą žmonių. Dažnas prisipažįsta - jei tik gali, valgo namuose.

Pastaruosius porą metų viešojo maitinimo įstaigose kylančios kainos piktina daugumą žmonių. Dažnas prisipažįsta - jei tik gali, valgo namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad maistas ir gėrimai viešojo maitinimo įstaigose brangsta, įrodo ir viešai prieinamos populiarių maitinimo tinklų kainos. Per keletą metų nuo keliasdešimt centų iki kelių eurų pabrango dauguma patiekalų ir gėrimų. Ir restoranų savininkai prognozuoja, kad jos ir toliau kils iki ES vidurkio.  

REKLAMA

„Kainos negali būti kitokios, susivienodins, bėda tik kad mūsų atlyginimai maži, todėl jaučiasi didelis skirtumas. Be logikos, kainos kaip turgaus bobutės, emociškai didinamos“, - sako Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Valdžiai prašnekus apie ketinimus mažinti PVM būtiniausiems maisto produktams, Kavinių ir restoranų asociacija vis garsiau ėmė reikalauti ir sau panašių nuolaidų. Jie ragina, kad būtų sumažinti mokesčiai ne  tik maisto produktams, bet ir tai, kas iš jų pagaminama – patiekalams. Lengvatinis PVM restoranams šiuo metu yra 15 ES šalių. Siūloma per pusę vietoje 21 iki 9 proc. sumažinti PVM.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kad tiek mes mokėsime, restoranų savininkai nežada, jie sako sunkiai suduriantys galą su galu, neišgalintys mokėti konkurencingų atlyginimų darbuotojams, tad šie emigruoja. Taigi papildomus pinigus po mokesčių sumažinimo esą skirtų pirmiausiai savo verslui gelbėti.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų