• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip seniai žinoma, pusryčiai – svarbiausias dienos valgis. Vis dėlto asmeninis treneris Maxas Lowerys atskleidė, jog šis, bene, dažniausiai sveikos mitybos propaguotojų naudojamas teiginys – tikrų tikriausias mitas.

30

Kaip seniai žinoma, pusryčiai – svarbiausias dienos valgis. Vis dėlto asmeninis treneris Maxas Lowerys atskleidė, jog šis, bene, dažniausiai sveikos mitybos propaguotojų naudojamas teiginys – tikrų tikriausias mitas.

REKLAMA

Londone gyvenantis ir niekada nepusryčiaujantis fitneso guru teigė, jog šią taisyklę remia labai mažai mokslinių įrodymų.

Anksčiau nekilnojamo turto agento karjeros siekęs vaikinas, darbą metęs vien tam, kad taptų asmeniniu treneriu, naujienų portalui „Business Insider“ papasakojo apie šio bene populiariausio posakio kilmę.

„Šį posakį į kiekvieno vartotojo galvą dar XX-ame amžiuje įkalė sausų pusryčių dribsnių gamintojai, taip privertę pirkti jų žmogaus organizmui nelabai naudingus produktus.

Jų reklamos strategijos buvo tokios sėkmingos, kad beveik visi, su kuriais bendrauju šia tema, gyvenime vadovaujasi dviem mitais: pusryčiai – svarbiausias dienos valgis arba tai, kad pusryčių nevalgymas sulėtina medžiagų apykaitą“, - sakė Maxas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vaikinas, kurį socialiniame tinkle „Instagram“ seka daugiau nei 32 tūkst. internautų ir kuris sukūrė svorio metimo planą teigė, kad šia tema yra atlikta labai mažai mokslinių tyrimų, o kai kurie ekspertai sutinka su jo teiginiu.

REKLAMA

Anglijoje esančio Batho universiteto mitybos vyr. lektorius Dr. Jamesas Bettsas teigė, kad taip vadinama nauda, atsirandanti suvalgius sočius pusryčius, nebuvo kruopščiai nagrinėjama.

„Problema tai, kad logiškai skambanti pusryčių nauda dažniausiai remiasi stebėjimo tyrimais ir niekada nebuvo atidžiau nagrinėta. Pradėjus ieškoti tai įrodančios informacijos, nustebau. Maniau, kad jos bus tikrai daugiau“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Panašiai galvojo ir profesorius Peteris Rogersas, Bristolio universitete dėstantis psichologijos paskaitas.

„Daugelis mūsų galėtų valgyti mažiau. Sprendžiant iš to, kad pusryčiai yra lengviausiai ignoruojamas dienos patiekalas, praverstų retkarčiais į darbą ateiti tuščiu skrandžiu“, - sakė profesorius.

Maxas niekada nepusryčiauja, o 16 valandų bėgyje savo organizmą maistinėmis medžiagomis papildo tik pietų ir vakarienės metu, tačiau tai nereiškia, kad jis nevalgo tipinių pusryčių metu valgomų produktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas dažnai dalinasi fotografijomis, kuriose vaizduojami patiekalai iš kiaušinių, avokado. Gana dažnai jis renkasi ir blynus, kuriuos daugelis įpratę valgyti ryte. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų