• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įkvėpimo gaminti žmonės semiasi iš pačių įvairiausių vietų – restoranų, bičiulių kulinarinių eksperimentų, kelionių, vaikystės prisiminimų ar pirmą kartą atrastų skonių. O štai Kotryną Starkienę gaminti įkvepia net kinas! Todėl šį šeštadienio rytą TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji pakvies pasilepinti patiekalu iš „Krikštatėvio“ – filmo, kurį laiko vienu iš mylimiausių. 

Įkvėpimo gaminti žmonės semiasi iš pačių įvairiausių vietų – restoranų, bičiulių kulinarinių eksperimentų, kelionių, vaikystės prisiminimų ar pirmą kartą atrastų skonių. O štai Kotryną Starkienę gaminti įkvepia net kinas! Todėl šį šeštadienio rytą TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ ji pakvies pasilepinti patiekalu iš „Krikštatėvio“ – filmo, kurį laiko vienu iš mylimiausių. 

REKLAMA

„Puikus filmas, puikus patiekalas ir puiki nuotaika – geriausias planas šeštadieniui! Pagrindiniam patiekalui paruošime itališkus kukulius pomidorų padaže su kremine kukurūzų koše, o desertui – apelsinais kvepiančius sviestinius sausainius su riešutais ir šokoladu“, – intriguoja Kotryna ir šį šeštadienį kviečia praleisti kartu.

Kaip pasigaminti „Krikštatėvyje“ Kotrynos pastebėtą patiekalą, pamatysite laidoje, o deserto receptu Kotryna dalijasi nieko nelaukdama.

REKLAMA
REKLAMA

Apelsininiams sausainiams reikės:

  • 225 g kambario temperatūros sviesto;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 280 g miltų;
  • 80 g skrudintų lazdyno riešutų be odelių;
  • kelių apelsinų;
  • 150 g juodojo šokolado;
  • druskos.

Gaminimo eiga

REKLAMA

Sviestą su cukraus pudra išplakite iki purumo. Suberkite miltus ir skrudintus riešutus. Gerai išmaišykite. Vieno apelsino žievelę smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į tešlą. Atpjovę nedidelį gabalėlį apelsino (maždaug ketvirtį), išspauskite sultis ir supilkite į tešlą. Viską dar kartą gerai išmaišykite. 

Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iš jos suformuokite volelį. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve maždaug valandai, kad sustingtų. 

REKLAMA
REKLAMA

Sustingusią tešlą supjaustykite griežinėliais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Sausainiai kepdami plečiasi, tad skardoje tarp jų palikite vietos. Kepkite tol, kol sausainiai įgaus gelsvą atspalvį. Jiems iškepus, palikite atvėsti. 

Per šį laiką ištirpinkite šokoladą garų vonelėje. Vieną sausainio pusę pamerkite į šokoladą, o tuomet padėkite jį ant grotelių, kad sustingtų. Šokoladinę sausainio pusę dar galite pabarstyti sutarkuota apelsino žievele. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų