• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompozitorius, atlikėjas ir muzikos prodiuseris Stanislavas Stavickis-Stano kūrybiškumo siekia ne tik kurdamas muziką – taip pat jis atsiskleidžia ir tuomet, kai gamina maistą. O šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ jis žiūrovams ne tik papasakos apie savo kulinarinius gebėjimus, bet ir prabils apie šeimą.

21

Kompozitorius, atlikėjas ir muzikos prodiuseris Stanislavas Stavickis-Stano kūrybiškumo siekia ne tik kurdamas muziką – taip pat jis atsiskleidžia ir tuomet, kai gamina maistą. O šio šeštadienio TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ jis žiūrovams ne tik papasakos apie savo kulinarinius gebėjimus, bet ir prabils apie šeimą.

REKLAMA

Stano laidos vedėjai Ilonai Juciūtei prisipažins, kad laidos studija jam labai primena namus. Nors ir nedažnai, tačiau savo namų virtuvėje, atrodančioje kaip kosminis erdvėlaivis, jis taip pat užsiima kūryba.

„Pats virtuvės išplanavimas ir masteliai man vis dar yra neaiškūs, todėl aš tebeieškau, kur kas padėta ar kur įmontuotos visos rankenos. Nors aš maistą gaminu retai, visada tai darau su meile. Man neįdomu tą patį patiekalą gaminti du kartus. Maisto gamyba man yra kūryba, todėl didelė ir graži virtuvė – tiesiog puiku“ , – pasakos Stano.

Tiesa, didžiulė Stano virtuvė ne tik įkvepia gaminti, bet ir skatina dažniau tvarkytis. „Tokia virtuvė tikrai įkvepia. Ypatingai vakarais, kai užėjęs į virtuvę pamatai, kad vaikai, valgę saldainius, koldūnus ar makaronus, viską paliko netvarkingai“ , – juokaus žinomas Lietuvos muzikos prodiuseris.

REKLAMA
REKLAMA

Stano neslepia, jog yra išbandęs gaminti pačius keisčiausius patiekalus. „Tikrai galiu pagaminti viską. Esu gaminęs net banginį, nes buvau gavęs geros banginio mėsos. Gerą daiktą yra labai sunku sugadinti, tad jei mėsa yra gera, užtenka ją tiesiog šiek tiek dėl grožio apkepti ir jau galima ragauti.“ 

REKLAMA

Didžiąją savo laiko dalį Stano praleidžia įrašų studijoje, todėl dažniausiai valgo ne namuose, o netolimoje kavinukėje, kur galima pasilepinti lietuviškais patiekalais: kotletais, bulvių koše ir įvairiomis salotomis. Todėl turėdamas progą gaminti namuose, jis stengiasi išbandyti kažką naujo. 

Pasak Stano, jo šeimoje maisto kūryba prasideda nuo paprasčiausio dalyko – apsilankymo parduotuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes nuvažiuojame į didesnį prekybos centrą, vaikštome, žiūrime ir renkamės tai, kas tiesiog užkliūva už akies. Žinoma, atsižvelgiame ir į akcijas. Tiesa, dažnai akcijos mus „apgauna“. Pavyzdžiui, jei pamatome, kad krabui yra akcija, mes jį nusiperkame, nors mums jo nereikia. Tada galvojame, ką su juo galime pagaminti – improvizuojame ir ruošiame, tarkime, krabų sriubą“ , – pasakos prodiuseris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau šį sekmadienį minėsime Tėvo dieną – ji ypač svarbi ir Stano. Žinomas vyras laidoje papasakos, ką jam reiškia būti tėčiu bei kuo savo gyvenime didžiuojasi labiausiai.

„Per tėvo dieną mes važiuosime į kapines, aplankysime mano tėtį, nunešime gėlių ir jį pagerbsime. Būti tėčiu – didžiausia dovana. Jei galėtume įvertinti savo pasiekimus, gražiausias sukurtas dainas ar geriausiai parašytus žodžius, aš sakyčiau, kad labiausiai didžiuojuosi savo vaikais. Man niekas negali pranokti Joanos, Adomo ir Ričardo, nes tai yra unikalūs mano kūriniai – džiaugiuosi būdamas jų tėčiu. Man labai gaila, kad mano tėvas nebuvo toks, kokio, galbūt, norėjau ar man reikėjo, bet tai suteikia man puikią galimybę kažką pakeisti, kai pats esu tėtis“ , – tėvystės ypatumais dalinsis Stano.

Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Stano, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, paruoš egzotinį patiekalą – jautieną kiniškai. Kaip šį patiekalą įvertins kompozitorius? Visa tai sužinosime jau netrukus.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadienį, 9.30 val. per TV3! 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų