Labai džiaugiuos, kad prasidėjus šparaginių pupelių sezonui, jų gausu parduotuvėse.
Ingredientai:
- keletas lakštų ryžių popieriaus
- ~150g šparaginių pupelių
- prieskonių: naudojau po 0,5 šaukštelio asafetidos, čili miltelių (buvo gana aštru. Kas nėra aštrumo mėgėjas, turėtų dėti mažiau), muskato riešuto, cinamono
- šiek tiek aliejaus
- šiek tiek "Džiugo" (ar šiaip parmezano) sūrio
Procesas:
REKLAMA
REKLAMA
Pupelėms nuskabom galus, porą minučių apverdam. Nupilam vandenį, paliekam kiaurasamtyje nuvarvėti.
Keptuvėj įkaitinam šiek tiek aliejaus, į jį suberiam prieskonius, pakaitinam ~30 sekundžių, tuomet dedam pupeles, porą minučių apkepa. Apibarstom tarkuotu "Džiugo" sūriu. Sumaišom.
Ryžių popierių paruošiam pagal instrukciją: minutėlei pamerkiam į karštą vandenį, dedam ant virtuvinio rankšluosčio, nusausinam. Ant jau sauso lakštelio dedam keletą šparaginių pupelių, suvyniojam.
Patiekiau su sojų padažu. Buvo tikrai gardu.
Skanaus!
REKLAMA