Vitaminų užtaisas!
Jums reikės:
- 100 gr cukinijos
- 1 l daržovių sultinio
- Druskos ir pipirų
- 2 šaukštai grietinės
- 1 mažo svogūno
- 1 šaukštas miltų
- 100 gr morkų
- Petražolių ir čiobrelių
- 200 gr špinatų
- 1 šaukštas sviesto
- 100 gr žaliųjų žirnelių
Paruošimas:
Cukinijas supjaustyti šiaudeliais, špinatus supjaustyti nesmulkiai. Prieskonines žoleles susmulkinkite, morkas ir svogūną kubeliais pjaustyti. Žirnelius galima naudoti ir konservuotus. Puode išlydyti sviestą ir jame kepti svogūnus, kol jis taps skaidrus. Tada sudėti visas daržoves ir dalį prieskoninių žolelių ir ant silpnos ugnies troškinti apie 3 minutes. Tuomet į puodą reikia suberti miltus, maišant kepti. Supilti daržovių sultinį arba vandenį ir užvirinti. Užvirus vandeniui, puodą ant silpnos ugnies virinti dar 5 minutes, kol žirneliai ir morkos suminkštės. Baigus virti sudeti grietinę, prieskonius. Prieš patiekiant į lėkštę įberti šiek tiek smulkintų petražolių ir čiobrelių.