Skanus ir šaltas, ir karštas.
Jums reikės:
- 1 skiltelė česnako
- čiobreliai
- 200 gr dešros arba lašinukų
- Druska ir pipirai
- 320 gr grietinės
- 3 kiaušiniai
- 400 gr miltų
- 250 gr sviesto
- Svogūnas
- 200 gr virtų grybų
Paruošimas:
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine 200 g, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 3 valandoms į šaldytuvą.
Įdaras: Grybus išvirti, pasmulkinti ir kepti keptuvėje kartus su svogūnais (pjaustyti kubeliai) ir smulkintais česnakais. Jei naudosim pievagrybius, tai jų virti nereikia.
Dešrą arba šoninę supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti kitoje keptuvėje. Kai dešra apskrus, versti ją į keptuvę su svogūnais ir grybais. Pabarstyti prieskoniais, išmaišyti. Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo padalinti į dvi dalis (čia priklauso nuo jūsų turimos formos dydžio). Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį pridėti grybų, svogūnų ir šoninės įdaro, ant viršaus pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių.