Šefas Gian Luca gamins lengvą, tačiau sotų daržovių pyragą, kuriam ypatingą skonį suteiks vieni skaniausių ir visus metus randami portobelo grybai. O kad stebintų ne tik nuostabus skonis, bet ir vaizdas, vedėjai parodys, kaip galima pinti tešlą.
O Ali sūrio pyragas su pasifloromis pakvips romantika. Jau seniai pasifloros yra laikomos vienu iš afrozidiakų, taigi nenuostabu, kad šmaikštieji vedėjai jį pavadins gimstamumo didinimo pyragu. Jis ne tik nepaprastai gardus, bet ir labai greitai pagaminamas, taigi bus labai paprasta nustebinti savo mylimąjį ar mylimąją.
Linksmai ir romantiškai nuteikianti kulinarinė laida „Gardu Gardu“ jau šį šeštadienį 9.00 val. per TV3.
Daržovių pyragas su portobelo grybais
Jums reikės:
- 200 g sluoksniuotos bemielės tešlos
- 150 g portobelo grybų
- 150 g raudonojo kopūsto
- 200 g čederio sūrio
- 200 g nedidelių bulvių su lupena
- 2 skiltelių česnako
- Šakelės šalavijo
- Šakelės rozmarino
- Druskos
- Pipirų
- Alyvuogių aliejaus
- Balzaminio acto
- 1 kiaušinio
Bulves perpjauti į keturias dalis ir išvirti vandenyje su druska ir daržovių sultinio kubeliu.
Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepti česnako skilteles, šalaviją ir rozmariną, kad aliejus įgautų skonio ir kvapo.
Tuomet sudėti stambiai pjaustytus portobelo grybus ir smulkintą kopūstą, prieš tai iš keptuvės išėmus prieskonines žoleles. Troškinti, kol daržovės suminkštės. Galima šiek tiek įpilti sultinio, kuriame verda bulvės bei šlakelį balzaminio acto. Pagardinti druska ir pipirais.
Į kepimo formą sluoksniais dėti virtas ir nusunktas bulves, ant jų sūrį, keptas daržoves, vėl sūrio sluoknį ir dar bulvių. Galima šiek tiek paspausti.
Sluokniuotą tešlą supjaustyti 1,5-2 cm pločio juostelėmis ir pinti kaip pintinę. Turime gauti pintą kvadratą, kuris padengs pyrago paviršių. Gauta pyne padengti visą įdaro paviršių ir aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Nekeptas sūrio pyragas su pasifloromis
Trapiai tešlai reikės:
- 240 g miltų
- 3 šaukštų cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 160 g sviesto (šalto)
- 1 kiaušinio trynio
Sūrio kremui reikės:
- 100 g kreminio sūrio
- 120 g grietinėlės
- 2 šaukštų cukraus pudros
- Vanilės ekstrakto
Pasiflorų užpilui reikės:
- 3 pasiflorų
- 200 g pasiflorų tyrės
- 1 šaukšto cukraus pudros
- 1-2 šaukštų cukraus sirupo
Virtuvinio kombaino pagalba permaišyti miltus su šaltu sviestu iki smėlinės tekstūros. Įberti cukrų ir dar permaišyti. Įmušti trynį, įberti druskos ir labai trumpai permaišyti, kol tešla susijungs. Įvynioti į maistinę plėvelę ir palikti 10 min. šaldytuve, kad tešla sutvirtėtų. Ją iškočioti 2-3 mm storio ir iškloti kepimo formelę.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Kremui visus ingredientus sudėti į indą ir išplakti iki kreminės konsistencijos.
Gautą kremą sudėti į iškeptą ir atvėsusią tartaletę.
Pasiflorą perpjauti pusiau, į sietelį išspausti minkštimą ir pertrinti, kad sietelyje liktų tik sėklytės. Taip daroma, kad išryškėtų jų juoda spalva ir užpilas būtų gražesnis. Taip išvalytas sėklytes vėl sumaišyti su minkštimu bei kitais ingredientais.
Gautą užpilą paskirstyti ant sūrio kremo.
Skanaus!