Kaip matote nuotraukose – jis rausvas, tačiau tokią spalvą jam suteikia ne maistiniai dažikliai. „Ruby“ (liet. rubinas) šokoladas yra gaminamas iš rubininių kakavos pupelių, kurios yra pilnos šio pigmento.
Šokolado skonis lengvai vaisinis ir šiek tiek rūgštus. Ciuriche įsikūrusi kompanija „Barry Callebaut“ šią naują saldumynų rūšį kūrė net 13 metų. Paskelbtame pranešime spaudai kompanijos atstovai apibūdina jį kaip intensyvų pojūčių malonumą ir prideda, kad tai: „Uogų sodrumo ir malonaus švelnumo derinys“.
Ketvirtoji šokolado rūšis buvo atskleista išskirtiniame pristatymo renginyje, kuris prieš mėnesį vyko Šanchajuje. Kol kas šokoladas prieinamas ne visiems: šiuo metu jis yra parduodamas tik dideliais kiekiais įvairiems šokolado ir konditerijos gamintojams visame pasaulyje. Taigi tikriausiai nereikės ilgai laukti, kol galėsite paragauti šio naujo skanėsto.
Šokolado sudėtis išlieka paslaptimi. Yra žinoma, kad juodajame šokolade yra daug kakavos ir mažai pieno, baltajame šokolade – atvirkščiai, o pieninis šokoladas atsiduria tarp šių dviejų rūšių. Tačiau kokios ingredientų proporcijos yra „Ruby“ šokolade? Ar jis gaminamas vien iš rubininių kakavos pupelių, kaip kai kurie spėja?
Aišku tik viena, šis akį pamaloninantis šokoladas yra kiekvieno „Instagramerio“ svajonė. Tikimės, kad jo skonis toks pat nuostabus, kaip ir jo išvaizda.