Vilnietis Aurimas atliko eksperimentą ir paskaičiavo, kiek kasdieniuose maisto produktuose yra paslėpto cukraus, kurį šaukštais suvalgome net nesusimąstydami apie jo ten buvimą bei galimas pasekmes.
Pasak vaikino, eksperimento rezultatai nustebino ir jį patį, mat cukraus yra visur – ne tik varškės sūreliuose, jogurtuose, bet ir duonoje ir pomidorų padaže.
Cukrus - net ten, kur nenutuokiame
Pasak dietologų, cukraus galime perdozuoti net nepaliesdami cukrinės, mat jis slepiasi ne tik gaiviuosiuose gėrimuose ar saldumynuose, bet ir vaikų maiste – tyrelėse. Perteklinis kalorijų vartojimas skatina nutukimą ir gali sukelti įvairias ligas: cukrinį diabetą, širdies sutrikimus ir net vėžį.
Tad specialistai rekomenduoja, per parą suvartoti ne daugiau kaip 20 gramų pridėtinio cukraus.
Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: