Nors per šias šventes atidėkite visa tai į šalį. Daugiau ilsėkitės, skirkite laiko pasimėgauti gardžios arbatos ar kavos puodeliu, tvarkymosi nepaverskite strimgalvišku užsiėmimu, juk susitvarkyti galėsite ir po Velykų. Gaminkite paprastus patiekalus, kurie neatimtų iš jūsų daugybės laiko ir galėtumėte neskubėdami mėgautis lėtai tekančiu laiku, nuoširdžiu bendravimu akis į akį. Pavaišinkite brangius žmones ne socialiniuose tinkluose atsiųstu keksiuko piešinėliu, bet tikru, meile ir nuoširdumu kvepiančiu mažu laimės gabalėliu. Štai keletas paprastų receptų, kuriuos pagaminsite ypač lengvai ir greitai.
Bananų duona
Jums reikės:
350 g specializuotų „Kauno Grūdų“ miltų pyragams; 150 g pilno grūdo „Kauno Grūdų“ kvietinių miltų; 250 g cukraus; 250 g smulkintų riešutų; 100 g tarkuoto šokolado; 1 šaukštelio cinamono; 1 šaukštelio vanilinio cukraus;pusės šaukštelio malto muskato; žiupsnelio druskos; 2 didelių arba 3 mažų bananų; 2 kiaušinių; 80 ml aliejaus; 50 ml pieno. Paruošimo būdas:
Sumaišykite miltus, cukrų, riešutus, šokoladą, cinamoną, maltą muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Bananus nulupkite ir sutrinkite su kiaušiniais, aliejumi ir pienu. Sutrintą masę supilkite į sausus ingridientus ir gerai išmaišykite. Masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių, kol įkištas degtukas ar dantų krapštukas liks švarus. Ištraukus iš orkaitės, 10 minučių leiskite bananų duonai atvėsti formoje, tada išimkite.
Keksiukai su kiaušininio likeriu
Jums reikės:
1 pakelio (470 g) „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio keksui; 170 ml vandens; 90 ml aliejaus; 100 ml kiaušininio likerio. Papuošimui: 300 g sviesto, 100 g saldinto sutirštinto pieno, cukraus pudros, 50 g cukraus masės.
Paruošimo būdas:
Suberkite miltinį mišinį į dubenį, įpilkite vandens, aliejaus bei kiaušininio likerio. Viską gerai išmaišykite, sudėkite į keksiukų formeles (formeles pripildykite nepilnai, kad liktų vietos kur kilti). Kepkite iki 180 oC tempertūros įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, arba kol gražiai apskrus. Tada sviestą išplakite su saldintu sutirštintu pienu ir cukraus pudra. Gautu kremu ir cukraus mase dekoruokite keksiukus.
Vaikiški keksiukai
Jums reikės:
1 pakelio (470 g) „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio keksui;1 pakelio (470 g) „Kauno Grūdų“ miltinio mišinio šokoladiniams keksiukams;170 ml vandens; 90 ml aliejaus.
Papuošimui: 300 g sviesto, 100 g saldinto sutirštinto pieno, cukraus pudros, 50 g cukraus masės, maistinių dažų.
Paruošimo būdas:
Į atskirus dubenis suberkite miltinį mišinį keksui ir šokoladiniams keksiukams. Tada atskirai į dubenis įpilkitą 170 ml vandens, 90 ml aliejaus. Viską gerai išmaišykite, sudėkite į keksiukų formeles (formeles pripildykite nepilnai, kad liktų vietos kur kilti). Kepkite iki 180 oC tempertūros įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, arba kol gražiai apskrus. Keksiukų papuošimui, sviestą išplakite su saldintu sutirštintu pienu ir cukraus pudra. Gautu kremu ir cukraus mase dekoruokite keksiukus.
Velykinis mielinis Zuikis Puikis
Jums reikės:
1 kg kvietinių „Kauno Grūdų“ aukščiausios rūšies miltų; 30 g sausų arba 90 g šviežių mielių; 30 g druskos; 300 g cukraus; 200 g sviesto; 350 g kiaušinių; 700 ml vandens.
Pauošimui: 1 kiaušinis aptepti, cukraus masė akims ir dantims
Paruošimo būdas:
Į didelį dubenį supilkite visus ingredintus ir viską minkykite rankomis tol, kol susidarys vientisa, prie rankų nelimpanti, elastinga tešla. Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių pastovėti. Formuokite norimos formos kepinį, jungimo vietas patepdami kiaušinio plakiniu. Kildinkite šiltoje (~30 oC) vietoje maždaug 30-40 minučių. Visą kepinį patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 oC temperatūros orkaitėje apie 10 minučių arba kol gražiai apskrus. Puoškite norimais pagardais.