Kebabų paruošimo eiga
Vištienos marinavimui: 1 vidutinio dydžio svogūno; 3-4 česnako skiltelių; 150 g. graikiško jogurto; 1 v.š. kečupo; 2 v.š. citrinos sulčių; 1 v.š. alyvuogių aliejaus; 1/2 a.š. rūkytos paprikos miltelių (arba salžiosios raudonosios paprikos); žiupsnelio cinamono (nebūtina); saujos šviežių smulkintų petražolių, kalendros ar baziliko; druskos, pipirų pagal skonį; 500 g. vištienos (naudojau šlaunelių mėsą be kaulo ir odos).
Tzatziki padažui: 1 ilgavaisio agurko;1 česnako skiltelės; saujelės šviežių mėtų; 400 g. graikiško jogurto; 2-3 v.š. citrinos sulčių; 1 v.š. alyvuogių aliejaus; druskos, pipirų pagal skonį.
Kebabui: 4 tortilijų; gūžinių salotų ar kininio kopūsto; pomidorų; raudonųjų ridikėlių.
GAMINIMAS
Svogūną su česnaku susmulkinti ir sumaišyti su likusiais ingredientais. Į marinatą sudėti vištieną, permaišyti ir palikti marinuotis šaldytuve 2-3 valandas arba per naktį.
Padažui burokine tarka sutarkuoti agurką ir sumaišyti su žiupsneliu druskos. Palikti pastovėti apie 5 min., kol agurkas išleis savo sultis. Tuomet agurką ranka gerai nuspausti, o sultis išpilti.
Česnaką susmulkinti su šviežia mėta, sumaišyti kartu su jogurtu, citrinos sultimis, aliejumi ir agurko tarkiais. Pagardinti druska ir pipirais.
Marinuotą vištieną iškepti ant gerai įkaitusio griliaus ar keptuvės. Iškepusią mėsą supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.
Ant tortiliijų sluoksniais sudėti daržoves, vištieną ir apšlakstyti tzatziki padažu. Tortilijos apačią užlenkti ir suvynioti į ritinį.
Kebabus apkepti griliuje ar sausoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 min., kol tortlija taps traški.
Paruoštus kebabus patiekti su likusiu padažu.
Šaltinis: Sigita Cooks (worldrecipes.eu)