Jums reikės:
- 3 vnt. kiaušinių baltymų
- 280 g cukraus
- 50 g džiovintų spanguolių
- 280 g migdolų miltų
- 4 valg. š. natūralios kakavos
- 35 ml amareto likerio
- 100 g cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros kiaušinių baltymus kartu su maždaug 100 g cukraus išplakite iki putų konsistencijos. Džiovintas spanguoles peilio pagalba pasmulkinkite iki mažų gabalėlių ir suberkite į išplaktus kiaušinių baltymus. Taip pat suberkite migdolų miltus, likusį cukrų, išsijotą kakavą ir išmaišykite. Supilkite amaretą ir dar kartą gerai išmaišykite.
Suformuokite vienodo dydžio, maždaug 10–15 g tešlos rutuliukus, apvoliokite juos cukraus pudroje ir dėkite į kepimo skardą. Apvoliotus rutuliukus šaukšto pagalba šiek tiek suspauskite iš viršaus, kad kepant sausainiai gražiai suplyštų. Kepkite iki 170 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 15 minučių.
Iškepusius sausainius skanaukite atvėsusius ir laikykite atvirai, kad nesuminkštėtų. Jei sausainius norite supakuoti, kaip dovaną, bent keletą dienų juos palaikykite neuždengtus, kad išsausėtų.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Gardu Gardu“.